Ασπροβάλτα: Διάλεξη για εκφοβισμό ανηλίκων σε σχολεία και διαδίκτυο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού (bulling) είναι το κύριο αντικείμενο της επόμενης διάλεξης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Βόλβης, η οποία θα δοθεί στην Ασπροβάλτα, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Αγίου Γεωργίου.

Η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Σωτηρία Καρολίδου, MSc. Φιλόλογος –Θεολόγος, θα αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα από την πολυετή εμπειρία της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις γονέων και εκπαιδευτικών, για ένα ζήτημα που βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Παράλληλα, θα υπάρξει παρουσίαση για τις διάφορες μορφές διαδικτυακής «βίας» (εκφοβισμός, παρενόχληση κ.ά.) που έχουν στόχο τους εφήβους μέσω του ίντερνετ.

Η διάλεξη είναι ανοικτή στο κοινό και δίνεται στο πλαίσιο του Λαϊκού Πανεπιστημίου Βόλβης, το οποίο διοργανώνεται από το δήμο Βόλβης και το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας.

Οι εισηγήσεις του Λαϊκού Πανεπιστημίου Βόλβης έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες, ενώ στο τέλος του εξαμήνου, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης για όσους το επιθυμούν.