Ένταση στον καταυλισμό των Αθιγγάνων στη Μεσογείων

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου, όπου σήμερα είναι προγραμματισμένη η κατεδάφιση καταυλισμού Ρομά.

 

Η μετεγκατάσταση των Ρομά στα Μέγαρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Οι Ρομά, που κατοικούν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αρνούνται να αποχωρήσουν.

 

Πριν ακόμα μεταβούν εκεί αστυνομικές δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης, περίπου 40 άτομα, έχουν συγκεντρωθεί στη Λ. Μεσογείων, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα, ενώ έκλεισε η λεωφόρος.

 

Ανάλογη κινητοποιήση πραγματοποιήθηκε και το πρωί της Δευτέρας. Ρομά που ζουν στον καταυλισμό δίπλα στο Νομισματοκοπείο, πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα στρατγικό σχέδιο έτσι ώστε η μετεγκατάσταση να γίνει με ασφαλή τρόπο.

 

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο και με αυτά τα μέσα».

«Είναι αδιανόητο αυτό που σκέφτεται η αποκεντρωμένη διοίκηση. Να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση… Επιχειρούν να μετατρέψουν το Χαλάνδρι σε εμπόλεμη ζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος.