Θεσσαλονίκη: Με διαγωνισμό η συντήρηση της νέας παραλίας -Ιδιώτης θα αντικαταστήσει το ξύλινο ντεκ

Διαγωνισμό για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας προκηρύσσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αυτό σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που καταγράφονται στο αναπλασμένο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Πού εντοπίζονται τα προβλήματα στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης
Παράλληλα, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αντικατασταθεί -με δωρεά ιδιώτη- όλο το ξύλινο δάπεδο, που έχει υποστεί φθορές και σε κάποια σημεία έχει αποκολληθεί.
Σύμφωνα με την υπάρχουσα καταγραφή, τα βασικότερα προβλήματα της Νέας Παραλίας εντοπίζονται στους χώρους πρασίνου, στον ηλεκτροφωτισμό των πάρκων, στα συντριβάνια που δεν λειτουργούν και τα ξεκολλημένα μάρμαρα, ενώ αρκετά σημεία είναι γεμάτα με μουντζούρες και συνθήματα.

«Δεν βρήκαμε καμία ενεργή εργολαβία όσον αφορά τη συντήρηση και τα αντιγκράφιτι στη Νέα Παραλία.
‘Ετσι, προχωράμε σε νέες διαδικασίες. Βγάζουμε καινούργιο διαγωνισμό για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου και ολοκληρώνουμε έναν άλλον για τα αντιγκράφιτι ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε στο βανδαλισμένο τοπίο», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης.

Αντικατάσταση του ξύλινου ντεκ στην παραλία Θεσσαλονίκης
Ταυτόχρονα, ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε την αντικατάσταση όλου του ξύλινου ντεκ, στο αναπλασμένο κομμάτι της παραλίας, που παρουσιάζει φθορές. ‘Οπως είπε, το έργο θα προέλθει από δωρεά εταιρίας στη Βόρεια Ελλάδα και αναμένεται η έγκριση του τις επόμενες ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου.
«Δεν έχει συντηρηθεί εδώ και 15 χρόνια το ξύλινο ντεκ, όπως και πολλά ακόμη κομμάτια της παραλίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κυριζίδης.

‘Οσον αφορά τη φύλαξη του χώρου, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα βανδαλισμού και καταστροφών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξέφρασε τη σκέψη της διοίκησης να επεκταθεί το υπάρχον πρόγραμμα για την καθαριότητα και τη φύλαξη από τους υπαλλήλους του δήμου. ‘Ομως, όσους φύλακες και να βάλουμε δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε χωρίς σεβασμό από τους ίδιους τους πολίτες.

Για τις εκατοντάδες καμένες λάμπες, τέλος, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου ο κ. Κυριζίδης ανέφερε πως τρέχει μια συνολική εργολαβία για τον ηλεκτροφωτισμό στον δήμο Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την αισιοδοξία πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα ξεκινήσει η αντικατάστασή τους.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/thessaloniki-syntirisi-paralias-antikatastasi-ntek