124 θέσεις εργασίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

«Να σπεύσουν έως τις 26 Οκτωβρίου στον ΟΑΕΔ και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που προσφέρεται» καλεί ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του δήμου στο ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με 124 θέσεις (τις περισσότερες θέσεις στην επικράτεια), 53 διαφορετικών ειδικοτήτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. 

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου και επίμονου αγώνα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος έπεισε τελικά τη νέα ηγεσία του ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή και των δήμων (ΝΠΔΔ) στο πρόγραμμα για τη στήριξη μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, κάτι που φέτος συμβαίνει για πρώτη φορά. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα στα ειδικά αυτά προγράμματα, δικαίωμα συμμετοχής είχε μόνο ο ιδιωτικός τομέας και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις , με την απορροφητικότητα, ωστόσο, να καταγράφεται τραγική και εξαιτίας του ανώτατου επιτρεπόμενου πλαφόν (ντε μίνιμους).

«Η προκήρυξη-πρόσκληση του ΟΑΕΔ που βρίσκεται σε ισχύ συνιστά τη δικαίωση του αγώνα μας, ο οποίος καθοδηγήθηκε από την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και την αγωνία μας για τους συμπολίτες μας που ηλικιακά βρίσκονται σε δύσκολη θέση να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Από την άλλη, βλέπαμε τον ιδιωτικό τομέα να αδυνατεί να απορροφήσει τους ανέργους, με αποτέλεσμα συνάδελφοί μας να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι, έως απίθανο σχεδόν, οι συμπολίτες μας αυτής της ηλικιακής ομάδας να βρουν πάλι δουλειά. Όλοι γνωρίζουμε πως ο ιδιωτικός τομέας είναι επιφυλακτικός έως αρνητικός στο να προσφέρει εργασία σε άτομα αυτής της ηλικίας προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα συντάξιμα χρόνια. Για αυτούς τους συνανθρώπους μας δώσαμε τον αγώνα συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας στο δήμο μας», αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση-παραίνεση προς όλους τους ανέργους δημότες «να σπεύσουν στον ΟΑΕΔ και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που προσφέρεται, ερχόμενοι σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Γραφεία Απασχόλησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Συκιές: Ισόγειο δημαρχείου- Τηλ.: 2310313151, Νεάπολη: Δημ. κατάστημα/2ος ορ.-Τηλ.: 2313329525, Πεύκα: Δημ. κατάστημα/1ος ορ.-Τηλ.: 2313502226).   

Έτσι, απέναντι στο πρόβλημα αυτό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διεκδίκησε και εξασφάλισε την έγκριση 124 θέσεων εργασίας 53 διαφορετικών ειδικοτήτων και των τεσσάρων βαθμίδων εκπαίδευσης. Η πρώτη επιλογή των υποψηφίων γίνεται από τον ΟΑΕΔ από τους καταλόγους των ανέργων, προτείνοντας στον δικαιούχο φορέα τους υποψήφιους προς εργασία.

Συνημμένο αρχείο-πίνακας με τις θέσεις ανά κλάδο και ειδικότητα:
https://mail.google.com/mail/u/1?ui=2&ik=8383f57ba0&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1680345445793095848&th=1751c947b47160a8&view=att&disp=inline