Αλεξιάδης: Το περιουσιολόγιο δεν είναι για το βραχιόλι και το ξεχασμένο χωράφι

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει βάση φορολόγησης, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι δεν θα είχε καμία εισπραξιμότητα. Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό αναφέρεται και σε ειδική παράγραφο εγγράφου που έχει ήδη αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς.

«Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς. Αν ο παππούς ξεχάσει να δηλώσει το χωράφι που χάρισε στο εγγόνι εκεί δεν θα επέμβουμε» εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου.

«Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10-15-20.000 ευρώ, όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια, αλλά με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες, εκείνους που συμμετείχαν στο πάρτι και δεν πλήρωναν τόσο καιρό»

Σχετικά με τους φόβους που έχουν ανακύψει για εφοριακούς που θα μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια των πολιτών, ο κ. Αλεξιάδης είπε: «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, εκτός αν έχει δηλώσει κάποιος το σπίτι του ως επαγγελματική στέγη, εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, θα ισχύει ό,τι και σήμερα.»

Το περιουσιολόγιο το χρειαζόμαστε για έλεγχο και διασταυρώσεις, ώστε ο φορολογικός ελεγκτής να έχει πλήρη εικόνα του πολίτη, διευκρίνισε.

Όπως σημείωσε, μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, θα αναρτηθεί στο Taxis μια φόρμα με τα στοιχεία που ήδη ξέρει το ΥΠΟΙΚ (ακίνητα, Ι.Χ. κλπ). Θα υπάρχουν κενά τετραγωνίδια για να συμπληρώσει ο πολίτης ό,τι λείπει.

Ειδικά για τα ακίνητα, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε νέο φόρο, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και ο οποίος θα είναι πιο δίκαιος.