Ιταλία: Στους ομίλους του Champions League η Νάπολι, στα… σχοινιά η Μίλαν

ΦΩΤΟ: REUTERS/ERIC GAILLARD/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: REUTERS/ERIC GAILLARD/ΑΡΧΕΙΟΥ

Το «εισιτήριο» που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League εξασφάλισε στην τελευταία αγωνιστική της Serie A η Νάπολι, μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Φροζινόνε.

Με ηγέτη τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που πέτυχε χατ τρικ οι «παρτενοπέι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην αντίπαλό τους στο «Σαν Πάολο» και με την 2η θέση που πήραν στο πρωτάθλημα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Με τον Κώστα Μανωλά σε ένα ακόμη ματς βασικό κι αναντικατάστατο, η Ρόμα πέρασε νικηφόρα από το «Σαν Σίρο» με 3-1 επί της Μίλαν και θα παίξει στους προκριματικούς του Champions League. Οι «ροσονέρι» (7η θέση) για να βρεθούν την επόμενη σεζόν στα ευρωπαϊκά σαλόνια (Europa League) θα πρέπει να κατακτήσουν το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στη Γιουβέντους.

Μεγάλη νίκη που της δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει στην ευρωπαϊκή της έξοδο πέτυχε και η Σασουόλο (6η θέση) επί της Ίντερ με 3-1. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Μίλαν να ητττηθεί στον τελικό του Coppa Italia

Μεγάλη βραδιά η σημερινή για τον σέντερ φορ της Νάπολι, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος με το χατ τρικ που πέτυχε επί της υποβιβασμένης, Φροζινόνε, έφτασε τα 36 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα, περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή σε μία σεζόν στην ιστορία της Serie A (το ρεκόρ κρατούσε ο «μυθικός» Νόρνταλ!)

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr