«1900 – 2000: 100 χρόνια Ελληνικό τραγούδι» την Παρασκευή 7/12/2018 στο ΚΠ Χρήστος Τσακίρης

 

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά παρουσιάζει το μουσικό αφιέρωμα

«1900 – 2000: 100 χρόνια Ελληνικό τραγούδι» με αναφορές στο Σμυρνέϊκο (έως το 1925), Ρεμπέτικο (έως το 1955) και στο σύγχρονο έντεχνο και έντεχνο λαϊκό τραγούδι, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ», οδός Λαγκαδά 221 στη Σταυρούπολη.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το μουσικό ταξίδι της Ομάδας Μουσικής έκφρασης, με προβολή σε Video Wall.

Συμμετέχει ο  Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης Το Σεργιάνι.

Η Ομάδα μουσικής έκφρασης που ιδρύθηκε το 2004, αποτελείται από επτά μέλη που με οδηγό τους την αγάπη και το μεράκι για το Ελληνικό τραγούδι, εργάζονται αρκετά χρόνια με ζήλο και θέρμη, δίνοντας την δική τους πολιτιστική πνοή.

Στόχος τους είναι να εκφράζονται με μουσικά αφιερώματα και συναυλίες σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ μέχρι τώρα έχουν προβεί στην πραγματοποίηση αρκετών συναυλιών κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει έντεχνα, έντεχνα λαϊκά, παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια, με κύρια επιλογή την ποιότητα και την διαχρονική τους δύναμη.

Συντελεστές

Αθηνά Καμάρια, Εισήγηση – προλόγηση – επεξεργασία βίντεο – παρουσίαση

Ανδριάνα Κόρακα, Τραγούδι

Κώστας Καραγιώργης, Κρουστά

Στάθης Βασιλειάδης, Μπουζούκι – τραγούδι

Κώστας Κυριακίδης, Πλήκτρα – ακορντεόν – τραγούδι

Σπύρος Παπαδήμας, Κόντρα μπάσο

Παναγιώτης Καμάριας, Κιθάρα – τραγούδι

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Ένας εμβληματικός χώρος του Δήμου Παύλου Μελά, που φέρει το όνομα του Δημάρχου Χρήστου Τσακίρη, ο οποίος άλλαξε τη Σταυρούπολη, τη δεκαετία του ΄80.

Φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές, παιδείας, αθλητισμού, περιβαλλοντικές, έμπνευση και δημιούργημα του Αρχιτέκτονα Γιώργου Αθανασόπουλου, με πληθώρα ποιοτικών επεμβάσεων αστικής ανάπλασης στον πρώην Δήμο Σταυρούπολης, Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Πλατεία Ελευθερίας, Πάρκο οδού Σόλωνος, Πλατεία οδού Εδέσσης, αναμόρφωση του Δημαρχείου και πολλές άλλες ποιοτικές επεμβάσεις αστικού σχεδιασμού.

Το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ» βρίσκεται στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην οδό Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά.

Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 266 καθήμενους σε εξώστη και πλατεία.

Η πρόσβαση στo Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» είναι εύκολη και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τμήμα Πολιτισμού: 2313302 936, 835, 833