1994 – Η πρώτη πολιτική μάχη της Χρυσής Αυγής! Άρθρο του Ν. Μιχαλολιάκου

12 ΙΟΥΝΙΟΥ 1994 -ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7.264 ΨΗΦΟΙ, 0,11% 26 ΜΑΪΟΥ 2019 – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 275.822 ΨΗΦΟΙ, 4,88%. Απρίλιο του 1992 έγινε το Β’ Συνέδριο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στο οποίο αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στην πολιτική. Ιανουάριο του 1993 εκδώσαμε την εφημερίδα μας με σκοπό μέσω της πανελληνίου διανομής της να κτίσουμε ένα πολιτικό Κίνημα. Ιούνιο του 1994 συμμετείχαμε για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές. Ήταν η πρώτη πολιτική μάχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Σας παραθέτω αυτούσιο ένα απόσπασμα από τα φυλλάδια που μοιράστηκαν σε εκείνη την προεκλογική περίοδο: «Για τον Λαό και την Πατρίδα – Τέρμα τα Ψέματα τώρα Χρυσή Αυγή»: «Εάν Πίστη σου είναι ότι το πολιτικό κατεστημένο είναι ανίκανο, ανήθικο και διεφθαρμένο. Εάν και εσύ με θλίψη παρατηρείς ότι τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε ένα επικίνδυνο τέλμα, το ζήτημα της Μακεδονίας οδηγείται σε μια προδοτική λύση, η Βόρειος Ήπειρος και η Κύπρος έχουν στην ουσία εγκαταλειφθεί, ενώ στη Θράκη οι Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν και το Ελλαδικό κράτος δείχνει μια σκανδαλώδη ανοχή… Εάν θέλεις να πολεμήσεις την διεφθαρμένη πλουτοκρατία που ξεπουλά την Πατρίδα μας και καταπιέζει τον λαό. Εάν και εσύ θέλεις να σταματήσει να είναι η Πατρίδα μας το καταφύγιο Αφρικανών, Τούρκων, Πακιστανών, Αλβανών και άλλων, που η παρουσία τους εδώ οδηγεί τους Έλληνες σε ανεργία, εάν θέλεις πραγματικά η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες … ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ»

Αμέσως μετά τις εκλογές του 1994 η Χρυσή Αυγή βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «7.264 ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ» και ευχαριστούσε θερμά όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μας με πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης. Στο ίδιο φύλλο και στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας στην στήλη που εδώ και 26 χρόνια κρατά ο γράφων υπήρχε και το παρακάτω: «Οι 7.264 συμπατριώτες μας, που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, αποδεικνύουν στο αληταριό της δημοσιογραφίας που μας παρουσιάζει σαν μια περιθωριακή ομάδα, ότι είμαστε μια υπαρκτή πολιτική πραγματικότητα… Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον Αγώνα μας… Ως την ώρα της λευτεριάς, λοιπόν, μαζί στον Αγώνα για μια Μεγάλη Ελλάδα, για μια Δίκαιη Εθνικιστική Πολιτεία».

Πράγματι συνεχίσαμε τον αγώνα και επιτύχαμε να εκλέξουμε κατ’ αρχάς δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Αθηναίων και στην συνέχεια βουλευτές και ευρωβουλευτές και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ως την ώρα της λευτεριάς μαζί με όσους απέμειναν Πιστοί και με εκατοντάδες χιλιάδες νέους αγωνιστές, που ανάμεσά τους υπάρχουν υπερήφανοι άνδρες και γυναίκες που δεν είχαν καν γεννηθεί το 1994! 7.264 οι Πιστοί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πριν από 25 χρόνια και σήμερα 275.822 κι αναρωτιέμαι αλήθεια πόσοι από αυτούς τους 7.264 είναι ανάμεσα στους 275.822 του 2019; Σε αυτούς αφιερώνω με Τιμή και Σεβασμό το κείμενο αυτό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/1994-h-prwth-politikh-machh-ths-chrushs-aughs-arthro-tou-n.-g.-michaloliako#ixzz5rhIQ1wUi