24ωρο «μπλακ-άουτ» στα Τέμπη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν το Σάββατο οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες, σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Παράλληλα, οι αγρότες επεξεργάζονται σειρά προτάσεων σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, για την διαμόρφωση των οποίων έχουν ζητήσει τη γνώμη εργατολόγων και φοροτεχνικών.

«Φρένο» και στα Ι.Χ. στον Προμαχώνα

Να «φρενάρουν» και τη διέλευση των Ι.Χ. οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων «επ’ αόριστον» στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι συμμετέχοντες στο μπλόκο αγρότες.

Από την 1η Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο μπλόκο δεν επιτρέπουν τη διέλευση των οδηγών νταλίκας και φορτηγών, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί ουρά άνω των 20 χλμ. Αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου μπλόκου θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Νίκαιας την Κυριακή.

Ανοιχτό ως το πρωί το τελωνείο Εξοχής

Την ίδια ώρα, αργά το βράδυ της Παρασκευής, άνοιξε για τους οδηγούς το τελωνείο Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών, θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 11 το πρωί του Σαββάτου το αργότερο, οπότε και θα κλείσει και πάλι για ένα 24ωρο.

Ανοιχτή ως τις 18:00 η Κορίνθου – Τριπόλεως

Ανοιχτός θα παραμείνει τελικά ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τριπόλεως μέχρι και τις 18:00 το Σάββατο, όπως αποφάσισαν οι  αγρότες από το μπλόκο της Νεστάνης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί.

Οι αγρότες σχεδίαζαν αρχικά να κλείσουν τον δρόμο τα μεσάνυχτα, ωστόσο τελικά αποφάσισαν να μείνουν στο μπλόκο με τον αυτοκινητόδρομο ανοικτό έως τις 18:00 το Σάββατο, όταν και θα τον αποκλείσουν επ’ αόριστον, στο ύψος των διοδίων Νεστάνης.

Εξάλλου, μπλόκο έστησαν στη γέφυρα του Ευρώτα, στην είσοδο της Σπάρτης, αγρότες των γύρω χωριών με περίπου 50 τρακτέρ.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν μέλη του μπλόκου στα «πράσινα φανάρια», στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο ο δρόμος θα κλείσει και πάλι στις 12 το μεσημέρι, με τον αρχικό σχεδιασμό να κάνει λόγο για δωδεκάωρες κινητοποιήσεις.