28 χρόνια από τη δολοφονία Αξαρλιάν η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Ανάρτηση για τα 28 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν, από τη 17 Νοέμβρη έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σχεδόν τρεις δεκαετίες δεν κατάφεραν να σβήσουν τη μνήμη του, αλλά ούτε και τον πόνο από την οικογένειά του. Η εικόνα του Θάνου Αξαρλιάν θα είναι πάντα εδώ. Θα θυμίζει το χρέος μας προς τις επόμενες γενιές, να στεκόμαστε απέναντι στον διχασμό που επιδίωξαν οι δολοφόνοι του. Απέναντι σε κάθε τρομοκράτη και στυγνό εγκληματία που αφαιρεί ζωές στο όνομα του «εγώ» του, της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και του μίσους, κόντρα στο «εμείς». Ως εδώ».

Σχεδόν τρεις δεκαετίες δεν κατάφεραν να σβήσουν τη μνήμη του, αλλά ούτε και τον πόνο από την οικογένειά του. Η εικόνα του Θάνου Αξαρλιάν θα είναι πάντα εδώ. Θα θυμίζει το χρέος μας προς τις επόμενες γενιές, να στεκόμαστε απέναντι στον διχασμό που επιδίωξαν οι δολοφόνοι του. Απέναντι σε κάθε τρομοκράτη και στυγνό εγκληματία που αφαιρεί ζωές στο όνομα, του «εγώ» του, της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και του μίσους, κόντρα στο «εμείς». Ως εδώ

Γεωργιάδης για τα 28 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν
Στη συμπλήρωση 28 ετών από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν αναφέρθηκε με ανάρτησή του και ο ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι «ο νέος χάθηκε επειδή κάποιους από τους δολοφόνους της 17Ν βιαζόταν να φύγει για διακοπές».

«Πριν από 28 χρόνια αυτός ο νέος, ο Θάνος Αξαρλιάν, έχασε την ζωή του ξαφνικά ενώ περπατούσε στο κέντρο των Αθηνών διότι ένας από τους δολοφόνους της 17Ν βιαζόταν να φύγει για διακοπές και πάτησε το κουμπί χωρίς να δει αν υπήρχε κάποιος εκεί. Για να μην χάσει το καράβι σκότωσε» αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης.


Πηγή: iefimerida.gr