43 χρόνια από την εθνική προδοσία

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Σαράντα τρία χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την εθνική προδοσία της Κύπρου, ο συντεταγμένος σε κρατικές οντότητες Ελληνισμός βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Για την Κύπρο όλες οι παραλλαγές τής λύσης που προσφέρονται, εμπεριέχουν την αποδοχή σχεδόν όλων των τετελεσμένων. Σαράντα τρία χρόνια προσπαθειών, πολλά από τα οποία εντός του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, δεν απέδωσαν αποτελέσματα!

Η Ελλάδα, εξάλλου, με άκαιρες, παρακινδυνευμένες και χωρίς κατάλληλη προετοιμασία επιλογές της. «κατόρθωσε» το κύριο αίτημα της Μεταπολίτευσης, μετά την επταετία της ξενοκίνητης δικτατορίας, το αίτημα της ανεξάρτητης και κυρίαρχης πορείας της χώρας, να το μετατρέψει σε απώλεια της κυριαρχίας της (κυρίως της οικονομικής), σε υποβάθμιση των θεσμών της, σε σύγχυση των λειτουργιών και εξουσιών, όπου οι δανειστές με τα διαρκή Μνημόνια επιχειρούν να υπαγορεύσουν ακόμη και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης…

Έτσι διαμορφώνεται ένα καθεστώς πλήρους ετερονομίας που απαρτίζεται από ένα πλέγμα πάνω από 680 μνημονιακών νόμων που δημιουργούν πλέον για την παρούσα αλλά και τις επερχόμενες γενεές μια δευτερεύουσα, ελλειμματική, συμπληρωματική προς τις ευρωπαϊκές οικονομία και κοινωνία. Όπου οι σταθερές εργασιακές σχέσεις διαλύονται, οι συντάξεις «επιδοματοποιούνται», η οικογενειακή περιουσία εξαϋλώνεται και ο διαχρονικός υλικός και άυλος πλούτος της πατρίδας ρευστοποιείται…

Κι όλα αυτά στο όνομα της …ανάπτυξης και του δανεισμού από το νομαδικό κεφάλαιο.

Έτσι η 43η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συμπίπτει με την πλήρη διάψευση των ελπίδων για μια άλλη πορεία της χώρας με κυρίαρχο τον δημοκρατικώς Δρώντα Λαό.

Είναι επείγουσα η ανάγκη οι πολίτες, η πολιτική, η ιδεολογία, να αποκτήσουν και πάλι το νόημά τους.

Είναι ανάγκη όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες να αναστοχαστούμε τα λάθη, τις προκαταλήψεις και τα ταμπού της Μεταπολίτευσης για να βρούμε πάλι το νήμα του πολιτικού μας πολιτισμού.

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη η δημοκρατική λειτουργία της Δημοκρατίας να δώσει εναλλακτική λύση από αυτή του «μονοδρόμου των Μνημονίων». Διαφορετικά, δεν θα αργήσει και η μοιραία κατάργησή της στη συνείδηση όλων, κυρίως των νέων ανθρώπων, αφού το αληθινό νόημά της είναι το διακύβευμα της εναλλακτικής προγραμματικής πορείας.

Κι αν οι πολίτες εθιστούν στο ότι οι διαφορές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων είναι «περί όνου σκιάς» ή έστω «για τα δευτερεύοντα», αφού όλοι εφαρμόζουν με ανώδυνες παραλλαγές το ίδιο πρόγραμμα, τότε το ψυχολογικό και ιδεολογικό υπόβαθρο της δημοκρατίας έχει χαθεί.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος