6.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στα μέτρα για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Κορυφώνονται αύριο Τρίτη 17 Νοέμβρη με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία οι εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ σε ισχύ βρίσκονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τη συμμετοχή περίπου 6.000 αστυνομικών. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, αυξημένα είναι τα μέτρα σε πρεσβείες και δημόσια κτήρια και οργανισμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους.

Το μοντέλο αστυνόμευσης αύριο στην Αθήνα, θα είναι το ίδιο με αυτό που εφαρμόστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης 12 Νοεμβρίου, όπως είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Τόσκας, αυτό σημαίνει «όχι συγκρουσιακή διάθεση» αλλά «πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Έτσι ώστε να περάσει η κοινωνία, ο ελληνικός λαός να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας, που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, σπασίματα, τραυματισμούς και βεβήλωση χώρων».