6 ασυνήθιστοι τρόποι για να χάσετε κιλά

Η δίαιτα, τα λιγότερα γλυκά, ο υπολογισμός θερμίδων και η γυμναστική είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους προσπαθούμε να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος.

 

Οι ειδικοί, βέβαια, έχουν βρει και άλλους πιο ασυνήθιστους τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά. 6 μικρές αλλαγές στο καθημερινότητά μας που ίσως αποδειχθούν σωτήριες:

 

1. Να πίνουμε ζεστό νερό: Οι περισσότεροι πίνουμε κρύο νερό όμως το ζεστό νερό δημιουργεί περισσότερο την αίσθηση πληρότητας με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο.

 

2. Μεσημεριανό ή βραδινό στο τραπέζι: Όταν τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ‘-όπως συνηθίζουμε οι περισσότεροι- ή μπροστά στον υπολογιστή, έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο. Ταυτόχρονα όταν δεν βλέπουμε τηλεόραση καίμε περισσότερες θερμίδες ακόμα κι αν  μετά το φαγητό διαβάσουμε ένα βιβλίο ή κοιμηθούμε!

 

3. Να μην φοράμε φαρδιά ρούχα: Οι ειδικοί δεν συνιστούν σε καμιά περίπτωση να φοράμε στενά ρούχα για να τρώμε λιγότερο, όμως ταυτόχρονα δεν είναι καλό να φοράμε πιτζάμες την ώρα που τρώμε. Τα φαρδιά ρούχα μας δημιουργούν την άνεση να φάμε περισσότερο για αυτό αν θέλουμε να χάσουμε κιλά πρέπει να φοράμε άνετα αλλά πιο στενά ρούχα την ώρα του φαγητού.

 

4. Πικάντικα καρυκεύματα: Όταν καταναλώνουμε πικάντικα πιάτα ο μεταβολισμός ενισχύεται. Το πιπέρι καγιέν μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που θα καταναλώσουμε στο επόμενο γεύμα ενώ καθυστερεί και την ανάπτυξη του λίπους.

 

5. Συνοδεύστε το φαγητό με κρασί: Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που πίνουν ένα με δύο ποτήρια κρασί την ημέρα παίρνουν λιγότερα κιλά από αυτές που το αποφεύγουν. Επιλέξτε κρασί με το φαγητό σας αλλά μην το παρακάνετε γιατί θα καταλήξετε να πάρετε περισσότερες θερμίδες από όσες πρέπει!

 

6. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά: Τα βακτήρια που περιέχονται σε αυτά τα τρόφιμα μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά χωρίς να μειώσουμε τις θερμίδες. Με τα προβιοτικά ο οργανισμός μας επεξεργάζεται καλύτερα  τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα αμινοξέα βοηθώντας έτσι στην πέψη.