7 πράγματα που θέλουν καθάρισμα σε καθημερινή βάση

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ξέρουμε τι σκέφτεστε: «Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να προσθέσω στη λίστα με τα πρέπει.». Αλλά εμπιστευτείτε μας, αν όντως πλένετε κάθε μέρα τα παρακάτω πράγματα, θα δείτε μεγάλη διαφορά στο νοικοκυριό του σπιτιού σας.

Πετσέτες χεριών

Μπορεί να μην φαίνονται βρώμικες αλλά οι πετσέτες των χεριών θεωρούνται από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων στην κουζίνα σας. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σας. Πρέπει να αλλάζονται κάθε μέρα ή ακόμη και δυο φορές την ημέρα αν έχετε μεγάλη οικογένεια.

Πάγκος της κουζίνας

Για σκεφτείτε λίγο τι ακουμπάτε καθημερινά πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας; Τα κλειδιά του αυτοκινήτου, την αλληλογραφία, το πορτοφόλι σας αλλά και τα ψίχουλα από το ψωμί που κόβετε. Δεν αρκεί λοιπόν μόνο το σκούπισμα, ο πάγκος της κουζίνας χρειάζεται καθημερινά απολύμανση. Απλά φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο πανάκι παντού. Δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε ένα πανί για πέρασμα σε διαφορετικές επιφάνειες γιατί αυτό απλά μεταφέρει τα μικρόβια.

Καμπίνα ντουζιέρας

Ο ευκολότερος τρόπος για να μένει καθαρή η ντουζιέρα σας και να μην συσσωρεύονται άλατα είναι να την καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. Με τους τοίχους στεγνούς θα αποφύγετε και τη μούχλα.

Νεροχύτης

Μπορεί να νομίζετε ότι μετά το πλύσιμο των πιάτων και των χεριών, ο νεροχύτης είναι καθαρός όσο φαίνεται. Στην πραγματικότητα όμως η βρωμιά και τα βακτήρια κολλάνε στα τοιχώματα του. Αν είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα, θα πρέπει με ένα σφουγγαράκι και σόδα μαγειρικής να τρίψετε τον νεροχύτη και να δώσετε άρωμα φρεσκάδας και λάμψης με ένα πορτοκάλι.

Βρώμικα πιάτα

Η περισσευούμενη σάλτσα και τα ψίχουλα κατά τη διάρκεια της νύχτας μόνο μύκητες και βακτήρια μπορούν να προσελκύσουν και ασφαλώς το πλύσιμο του τηγανιού είναι πιο δύσκολο την επόμενη μέρα. Αντ’ αυτού πλύνετε τα βρώμικα πιάτα και ποτήρια αμέσως μετά τη χρήση τους χωρίς να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων και μάλιστα χωρίς κόπο στο ξέβγαλμα.

Καφετιέρα

Αν πίνετε μπόλικους καφέδες όπως εμείς, πιθανότατα δεν ετοιμάζετε μόνο ένα φλιτζάνι καφέ αλλά ολόκληρη κανάτα κάθε μέρα. Δεδομένου όμως ότι η καφετιέρα είναι ένα ζεστό μέρος για βακτήρια και μούχλα, πρέπει να την καθαρίζετε καθημερινά. Είναι καλύτερο να πλένετε τα αποσπώμενα μέρη της καφετιέρας σας μετά από κάθε χρήση γιατί έτσι η γεύση του καφέ αλλά και το άρωμά του, θα είναι πιο ποιοτικό.

Πάτωμα

Αν μαγειρεύετε κάθε μέρα, παραδεχτείτε το. Όλο και κάποιο τρόφιμο θα πέσει στο πάτωμα κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος. Δεν αρκεί όμως το σκούπισμα με την χαρτοπετσέτα στο σημείο. Το σφουγγάρισμα είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε αν δεν θέλετε ανεπιθύμητους επισκέπτες όπως τους ιούς της γρίπης.

Πηγή: Newsbeast