Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού για την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου “Ελπίδα”

Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου “Ελπίδα”, διοργανώνεται, για τρίτη χρονιά, στις 29 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου).

 

Η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου “Ελπίδα”, ιδρύθηκε το 1978 από γονείς αυτιστικών, είναι ΝΠΙΔ επιχορηγούμενο μερικώς από το υπουργείο Υγείας και έχει δυναμικότητα 50 ατόμων με αυτισμό, ηλικίας από 4-40 ετών. Διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, που εφαρμόζει σύγχρονα ψυχοπαιδαγωγικά τεστ, χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικές μεθόδους για την εκμάθηση γνώσης σε σχολικά τμήματα, σε τμήματα θερμοκηπίου, κεραμικής κλπ. Επίσης, εκπαιδεύει προσωπικό και γονείς, ενώ στους χώρους της λειτουργούν εκθετήριο- πρατήριο των προϊόντων των εργαστηρίων.

 

Ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού θα διεξαχθεί στο περιαστικό δάσος του Δήμου Ωραιοκάστρου, με αφετηρία την κεντρική είσοδο της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου “Ελπίδα”. Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 12 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 22 Μαρτίου. Μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, στο www.elpida-autism.gr, ή στο Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, από 16-22 Μαρτίου, σε ώρες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, στην ανωτέρω ιστοσελίδα.

 

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις επιλογές συμμετοχής: α) 1 χιλιόμετρο, με συμμετοχή 2 ευρώ και εκκίνηση στις 10:40 πμ, β) 5 χιλιόμετρα, με συμμετοχή 5 ευρώ και εκκίνηση στις 10:35 πμ, γ) 13,5 χιλιόμετρα, με συμμετοχή 10 ευρώ και εκκίνηση στις 10.30 πμ. Στην εγγραφή περιλαμβάνονται δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικό δίπλωμα, μετάλλιο και ελαφρύ γεύμα στο τερματισμό.