«Κόντρες» απολυμένων με τον δήμο θεσσαλονικής στην πλατεία αριστοτέλους

Ξαναστήνουν το “κέντρο αγώνα” τους, αποτελούμενο από κιόσκια, πλακάτ και σημαίες, τα οποία – όπως καταγγέλλουν – αφαίρεσε πρόσφατα από την πλατεία Αριστοτέλους ο Δήμος Θεσσαλονίκης, απολυμένοι του δημοσίου, κινήσεις συμπαράστασης και κοινωνικά κινήματα.

 

Το συντονιστικό, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι αύριο, στη 1 το μεσημέρι, θα “ξαναστηθεί”, στο ίδιο σημείο, το “κιόσκι διαμαρτυρίας”, που είχαν εγκαταστήσει εκεί για έντεκα μήνες, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, απολυμένοι της ΕΤ3, απεργοί της coca cola, καθηγητές σε διαθεσιμότητα και το κίνημα SOS Χαλκιδική. “Ξαναστήνουμε το κέντρο αγώνα, που η δημοτική αρχή το είχε μαζέψει (το εξαφάνισε) προφασιζόμενη ότι το συγκεκριμένο χαλάει την αισθητική της πόλης… Να βάλουμε την δικιά μας πινελιά στο τι είναι καλαίσθητο. Να φωνάξουμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

“Τα κινήματα των εργαζόμενων και ο αγώνας τους δεν είναι ντεκόρ κύριε Μπουτάρη και δεν μπορεί να τα ξηλώνετε επειδή σάς χαλούν την αισθητική”.

 

Τα κινήματα και οι εργαζόμενοι δεν είναι “ντεκόρ” κ Μπουτάρη!

 

Με αυτά τα λόγια μιλώντας στο Radio1d.gr ο εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης “Μένουμε στη Θεσσαλονίκη, δεν υποτασσόμαστε” Γιώργος Ρακκάς.

 

“Η Διοίκηση του Δήμου έχει προκατάληψη απέναντι στους φτωχούς πολίτες και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Αντίθετα , θέτει στο επίκεντρο του ενιδαφέροτός της τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και το πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα την Κυριακή”, επισημαίνουν τα μέλη της παράταξης . Το θέμα αναμένεται ν απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr