Α.Ευθυμίου: «Ενισχύουμε τις επενδύσεις, ανοίγουμε νέες θέσεις εργασίας»

Κατά την ομιλία της στη Βουλή για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2020» η δικηγόρος και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός του 2020 θέτει τις βάσεις για την αντιμετώπιση του αναπτυξιακού και επενδυτικού κενού που υπάρχει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς και την αντιμετώπιση των εργασιακών  θεμάτων. 

Η Άννα Ευθυμίου επικεντρώθηκεσε δύο θεματικές αλληλένδετες μεταξύ τους, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αναφέρθηκε σε αυτές, διότι διαθέτει 15ετή εμπειρία ως μάχιμη δικηγόρος με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, αλλά συμπληρωματικά διετέλεσε αναπληρώτρια του κ. Καράογλου στα εργασιακά, στον τομέα εργασίας της Νέας Δημοκρατίας. Τοποθετήθηκε ότι: «Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει ως κεντρικό στόχο την αναστροφή της υπάρχουσας κατάστασης και τη δυναμική αύξηση των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος της νέας πολιτικής στόχευσης είναι οι επενδύσεις, ως ποσοστό του ΑΕΠ, να πλησιάσουν σταδιακά τα επίπεδα προ της κρίσης».

Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό σύστημα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το 2020, επισημαίνοντας ότι «οι προσπάθειές μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, που θα σέβεται τις αρχές της αναλογικότητας, της ανταποδοτικότητας και της αλληλεγγύης των γενεών. Εμείς που

ασχολούμαστε με το Εργατικό Δίκαιο είχαμε τονίσει πολλές φορές ότι ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί αντισυνταγματικός και έτσι έγινε».

Προτάσεις για την αντιστροφή του braindrain

Μιλώντας στο βήμα της Βουλής, η Άννα Ευθυμίου για την αντιστροφή του braindrain αναφορικά με το πρόγραμμα «REBRAINGREECE», αναφέρθηκε θετικά στην πρωτοβουλία αυτή, ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς, από την οποία πολλοί νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό. 

«Θα ήθελα να κάνω και μία πρόταση, όπως μου έχει μεταφερθεί από συγγενείς των ανθρώπων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και ζουν αυτή την αγωνία.  Αντί ο εργοδότης να είναι υποχρεωμένος να κρατά τον εργαζόμενο ένα χρόνο επιπλέον του ενός χρόνου επιδότησης, αυτός ο χρόνος να επεκταθεί υποχρεωτικά στα δύο έτη, συνολικά δηλαδή τρία έτη να υπάρχει η υποχρέωση αυτή από την πλευρά των εργοδοτών για δύο λόγους: Προκειμένου να δημιουργηθούν βαθύτεροι δεσμοί εξάρτησης μεταξύ του εργοδότη και του εργαζόμενου, ώστε έτσι να μη γίνεται εύκολη η απόλυσή του και να υπάρξει και έναντι της επιχορήγησης του κράτους σε ποσοστό 70% πραγματική ωφέλεια και απόσβεση από την πλευρά των εργοδοτών, η οποία αριθμητικά μπορεί να γίνει, εάν η υποχρεωτικότητα του προγράμματος επεκταθεί κατά ένα έτος περισσότερο», υπογράμμισε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

«Δεσμεύονται κονδύλια για τη Θεσσαλονίκη»

Καταλήγοντας η Άννα Ευθυμίου και εξειδικεύοντας το ενδιαφέρον της για τη Θεσσαλονίκη, έκανε ειδική αναφορά στα θέματα της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι «θεωρώ σημαντική για την περιφέρειά μου, Α΄ Θεσσαλονίκης, τη δέσμευση και μέσα από τον Προϋπολογισμό κονδυλίων για την επιχορήγηση των συγκοινωνιακών φορέων, αλλά και τη δέσμευση δια στόματος του αρμοδίου Υφυπουργού για τη μέριμνα για τις αστικές συγκοινωνίες, που στην πόλη μου έχουν βασανίσει πραγματικά τους συμπολίτες μου με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθόσον η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή έχει πληγεί από την κλιματική αλλαγή με σωρεία καταστροφών. Η περιβαλλοντολογική πολιτική και η πράσινη ανάπτυξη καθίσταται εξαιρετικά σημαντική και η ΝΔ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν εκφράσει τη θέση τους για τη σπουδαιότητά της, η οποία είναι εξειδικευμένη σε συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα».

Δείτε την ομιλία της βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Άννας Ευθυμίου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=S7Bseg26xrg