Α. Σαμαράς: Παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου (Video)

Υπερήφανος για το έργο της κυβέρνησης που παραδίδει, με αυτοκριτική για τα λάθη που τυχόν έγιναν και για τα επώδυνα μέτρα που ελήφθησαν αλλά και με την ευχή, η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει τα κεκτημένα της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, με αξιοπιστία και χωρίς τα ελλείμματα του παρελθόντος, εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο.

 

Αναγνωρίζοντας την ήττα της ΝΔ, ο κ.Σαμαράς επισήμανε ότι το κόμμα άντεξε και δεν έχασε παρά μόνο δύο μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012, ενώ σημείωσε ότι θα διαδραματίσει το ρόλο του στις επόμενες εξελίξεις που τις χαρακτήρισε κρίσιμες για την χώρα.

 

Ο κ.Σαμαράς ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της ΝΔ και είπε ότι «πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για αυτή τη μάχη που δώσαμε μαζί, όπως κι εγώ αισθάνομαι για αυτούς περήφανος». «Ο λαός μίλησε. Σεβόμαστε στην απόφαση του» είπε.

 

Επισήμανε ακόμη ότι έχει ήσυχη συνείδηση. «Παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, μου ζητήθηκε να κρατήσω αναμένα καρβουνα και το έκανα. Αντέξαμε, αποτρέψαμε τα χειρότερα βγάλαμε τη χώρα απο τα ελλείμματα, από την ύφεση και αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας», υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι μπήκαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση.

 

Αναφερόμενος στο σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αρχικά και κατόπιν μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, μόνο με το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σαμαράς μίλησε για τη δημιουργία μιας «παράδοσης συναινέσεων και διακομματικών κυβερνήσεων άγνωστης μέχρι σήμερα στην Ελλαδα».

 

Κάνοντας αυτοκριτική για τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης είπε ότι «πήραμε μέτρα επώδυνα, έγιναν και σφάλματα και αδικίες» όμως πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο «αποτρέψαμε τα χειρότερα».

 

«Παραδίδω μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, με ισχυρά ερείσματα στον κόσμο και στην περιοχή μας. Παραδίδω μια χώρα που είναι μελος τη ΕΕ και του ευρώ. Για το καλό της χώρας, εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό μέχρι τέλους. Εύχομαι ειλικρινά να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου, αλλα όφειλα να προειδοποιήσω» πρόσθεσε.

 

Για τη ΝΔ και το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ.Σαμαράς είπε ότι «η ΝΔ άντεξε, έμεινε όρθια παρά τα πολύ δύσκολα αλλά αναπόφευκτα μέτρα που πήραμε σε 2,5 χρόνια και έχασε μόνο δύο μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012».

 

Σημείωσε δε ότι η ΝΔ «θα παίξει ρόλο καθοριστικό ως εγγύηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, της σταθιερότητας και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να προχωρήσουν». «Ο ρόλος της ΝΔ στις επομενες εξελίξεις είναι κρίσιμος και εγγυώμαι ότι θα διαδραματίσει αυτό το ρόλο μέχρι τέλους» υπογράμμισε, καταλήγοντας, ο κ.Σαμαράς.