Αδειάζει η ΕΚΤ τις εγχώριες τράπεζες που βγήκαν πάλι στη…ζητιανιά!

Μήπως μια κυβέρνηση με φιλολαϊκό προφίλ θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα της τραπεζοκρατίας και της διεφθαρμένης ελίτ διαπλεκόμενων επιχειρηματιών; Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που δυστυχώς δεν φημίζεται για τις συγκρούσεις του στο παρελθόν με την τραπεζοκρατία παρά μόνο για προτάσεις που δεν εισακούστηκαν ποτέ από κανέναν καλείθται να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα. 

 

Οι τράπεζες αντεπιτίθενται, βγαίνοντας δήθεν στη ζητιανιά και απαιτούν πολλές διεκάδες δισ. ευρώ από τον Ελληνα φορολογούμενο μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας και από τον φορολογούμενο πολίτη των υπολοίπων κρατών-μελών της ευρωζώνης. 

 

Ομως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αδειάζει τις εγχώριες τράπεζες, ανακοινώνοντας ότι είναι πολύ ισχυρές. Κι όχι μόνο είναι ισχυρές αλλά θα αντέξουν την τρέχουσα αναταραχή στις αγορές, εκτίμησε η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής της ΕΚΤ για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, η Νουί ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουν μία δύσκολη κατάσταση τώρα, λόγω των πρόσφατων εκλογών, αλλά είναι πολύ ισχυρές και πρόσθεσε πως «έχει γίνει πολλή δουλειά για να ενισχυθούν οι ισολογισμοί τους κατά τα τελευταία χρόνια».

Η κ. Νουί είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες παρακολουθούνται στενά, καθώς υπάρχει «μία κατάσταση που δεν είναι ακριβώς η κανονική», τις καλεσε να διαχειριστούν με συντηρητικό τρόπο τη ρευστότητά τους, αλλά εμφανίστηκε βέβαιη πως«θα ξεπεράσουν και αυτή την κρίση, όπως και τις προηγούμενες».

 

Δυστυχώς, σε όλη την ΕΕ, και όχι μόνο στην Ελλάδα η τραπεζοκρατία επιχειρεί εκ νέου να εκβιάσει μέσω των πολιτικών ηγεσιών που δηλώνουν υποταγή τους πολίτες να πληρώσουν για να γεμίσουν κι άλλο τα ταμεία τους. Θα περάσει για άλλη μια φορά ο εκβιασμός ή θα μιλήσει κάποιος εκεί στην Ευρώπη επιτέλους με τη φωνή των λαών; 

 

Πάντως, κ.κ. Σταθάκη και Βαρουφάκη, οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι γεμάτες ρευστό, είναι ισχυρές και όλα αυτά όπως καλά γνωρίζετε χάρη στο κορόιδο τον συνεπή Ελληνα φορολογούμενο που την ώρα που τα θαλασσοδάνεια πήγαιναν βροχή σε επιχειρηματίες που ήταν και είναι από τους μεγαλύτερους μπαταχτσήδες της εφορίας ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, και πρώην υπουργός Οικονομικών φορολογούσε τους αγρότες και μείωνε τη σύνταξη των αγροτών αντί να φορολογήσει την Εκκλησία, τους εφοπλιστές κ.α. δήθεν επιχειρηματίες και αντί να κυνηγήσει και να κατασχέσει τις περιουσίες των μπαταχτσήδων και να τις αναδιανείμει για το καλό των πιο αδύναμων οικονομικά Ελληνίδων και Ελλήνων.

 

Αραγε το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα αναιρέσει την πολιτική των κ.κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Στουρνάρα, Γκίκα Χαρδούβελη ή θα την ακολουθήσει συνεχίζοντας τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού;