Άδειασε από πρόσφυγες η πλατεία Βικτωρίας

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Εικόνα αποσυμφόρησης παρουσιάζει σήμερα η πλατεία Βικτωρίας, μετά τη χθεσινή μεταφορά περίπου 800 προσφύγων και μεταναστών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην πλατεία Βικτωρίας, προκειμένου να αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες από το να κατασκηνώνουν στο σημείο και να τους κατευθύνουν στα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας στο Ελληνικό και το Γαλάτσι.

Ωστόσο, πολλοί από τους πρόσφυγες δεν γνωρίζουν πώς να μεταβούν στις δομές φιλοξενίας και καταλύουν σε παρακείμενες πλατείες. «Όσοι έρχονται στην Αθήνα γνωρίζουν μόνο την πλατεία Βικτωρίας και, όταν αυτή κλείνει, ο κόσμος θα πάει στις διπλανές πλατείες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται συντονισμένες ενέργειες από το κράτος» εξηγεί ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί.

Την ίδια ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθαρίζουν και σήμερα την πλατεία Βικτωρίας.

Νωρίς το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου και επιθεώρησε τον χώρο. Υπολογίζεται ότι σήμερα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 1.000 άτομα.

Στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν 2.651 μετανάστες από τη Μυτιλήνη

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας 2.651 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, το καταμαράν «tera jet» αποβίβασε 1.701 άτομα ενώ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» 950.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, τουλάχιστον 259 παράτυποι μετανάστες διασώθησαν το τελευταίο 24ωρο σε 10 περιστατικά έρευνας και διάσωσης.

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Σάμου και της Κω.

Πηγή: ΑΜΠΕ