Αεροψεκασμοί σήμερα για τα κουνούπια σε Μάλγαρα,Χαλάστρα

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα πραγματοποιούνται σήμερα στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής των Μαλγάρων, του Άδενδρου και της Βραχιάς του νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες.

 

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνεται πως παρόλο που η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών.

Να σημειωθεί ότι ο αεροψεκασμός θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του ανάδοχου φορέα με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό ULV εφαρμογής, με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για την εφαρμογή του αεροψεκασμού θα χρησιμοποιηθούν εγκεκριμένα για τον σκοπό αυτό εντομοκτόνα σκευάσματα, που ορίζονται με σχετική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.