Αφιερωμένη στη Γυναίκα η Τελετή Απονομής των Βραβείων του 7ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας

Με την απονομή των βραβείων και των διακρίσεων στις καλύτερες συμμετοχές, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ρίχνει ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας – την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 12.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57) – την αυλαία του 7ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας.

  Ο διαγωνισμός, που προκήρυξε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων με θέμα “…γυναίκα”, κατάφερε να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει εκατοντάδες δημιουργούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που κατέγραψαν μέσω της ποίησης και του φωτογραφικού φακού τα πρόσωπα της σύγχρονης γυναίκας.

Της τελετής απονομής των βραβείων, επαίνων και διακρίσεων στους συμμετέχοντες του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας θα προηγηθεί μια παράσταση, όπου οι τέχνες θα «δένουν» αρμονικά στη σκηνή, σε μία δημιουργική σύνθεση μουσικής, τραγουδιού, ποίησης και φωτογραφίας, με σημείο αναφοράς τα ποιητικά και φωτογραφικά έργα του διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, θα τιμήσει τρεις σημαντικές γυναίκες της πόλης που αντιπροσωπεύουν τον κόσμο της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Πρόκειται για την αείμνηστη Ευοσμίτισσα ποιήτρια-στιχουργό Σοφία Κατζούρη, την ηθοποιό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Σοφία Καλεμκερίδου και τη συγγραφέα, σκηνοθέτη, χορογράφο και ηθοποιό Στέλλα Μιχαηλίδου.