Αυξάνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να ανοίξει η ΕΡΤ!

Την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου θα προβλέπεται μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ.

 

Όλα καλά όλα θετικά, αλλά εμείς διερωτόμαστε γιατί να πληρώσει το μάρμαρο πάλι ο λαός κάθετα. Για την επαναπρόσληψη ενός μεγάλου αριθμού απολυμένων εργαζόμενων στην ΕΡΤ πρέπει να βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα. Από τη στιγμή που το μάρμαρο το πληρώνει ακόμη και κάποιος που ΔΕΝ έχει τηλεόραση, ποιος ο λόγος κάποιος να παρασιτοζωεί σε βάρος άλλου που στην τελική μπορεί να είναι και φτωχότερός του; Δίκαιη η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αλλά όχι σε βάρος της κοινωνίας επί συνόλω. 

 

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, όχι όμως και η αύξηση του λογαριασμού στη ΔΕΗ. Ας βρεθεί άλλη λύση για την ομαλή χρηματοδότηση της ΕΡΤ και όχι στην πλάτη φτωχών και απόρων που ήδη δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr