Αυξημένα μέτρα της τροχαίας Θεσσαλονίκης ενόψει τριημέρου

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων στα οδικά δίκτυα από και προς τα αστικά κέντρα, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο των δυνάμεων και μέσων που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς κόμβους στις εξόδους – εισόδους της πόλης της Θεσ/νίκης.

 

-Στόχος μας είναι η εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Για το λόγο αυτό σχεδιάσθηκαν Ειδικά Μέτρα Τροχαίας για την αστυνόμευση, με συνεχή παρουσία, του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς και τη συγκρότηση αυξημένων συνεργείων τροχονομικών ελέγχων.

 

– Τροχονόμοι θα τοποθετηθούν σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους της πόλης, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Τα ειδικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις, ήτοι την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, κ.λ.π.       

 

-Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν τόσο σε εμφανείς θέσεις, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, όσο και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων.

 

-Απαραίτητη προσπάθεια για την επιτυχία του στόχου μας είναι η συμβολή των ίδιων των οδηγών. Ζητάμε λοιπόν τη συνεργασία όλων, ώστε να εξασφαλισθεί η κυκλοφοριακή τάξη και να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, να μην επιχειρούν επικίνδυνες – αντικανονικές προσπεράσεις και να χρησιμοποιούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος σε ότι αφορά τους οδηγούς των δικύκλων, ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε κυρώσεις.

 

-Τέλος υπενθυμίζονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, που ισχύουν σε τμήματα των Εθνικών Οδών του Νομού Θεσσαλονίκης και έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την περιστολή των τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα:

 

α. Την Παρασκευή  29 Mαϊου 2015, ώρες 16.00΄ έως 22.00΄ και το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, ώρες 08.00΄- 13.00΄:

 

– Στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ αυτής

 

– Στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Καβάλας, από το 11ο χλμ έως τη Χ.Θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα)

 

β. Τη Δευτέρα 01 Ιουνίου 2015, ώρες 16.00΄ έως 23.00΄:

 

– Στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από  το 34ο χλμ αυτής μέχρι την αερογέφυρα της Θέρμης.

 

– Στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Καβάλας -Θεσ/νίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

 

Την Κυριακή 30 Μαϊου 2015 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr