Αυτόφωρες συλλήψεις 19 ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη δεκαεννέα ατόμων και στη βεβαίωση δέκα παραβάσεων, προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

 

Αναλυτικότερα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

 

Δύο άτομα για περίπτωση ληστείας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν έπειτα από άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας, μεσημβρινές ώρες της 22-01-2015 , δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 21 ετών, οι οποίοι βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας στην Πολίχνη, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από 16χρονο, ένα κινητό τηλέφωνο.
Εξι άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

 

Εξι άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 54χρονου ημεδαπού από το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και έξι μηνών για σύσταση συμμορίας και διευκόλυνση εισόδου από ελληνικό έδαφος και εξόδου από αυτό υπηκόων τρίτης χώρας, χωρίς υποβολή στο νόμιμο έλεγχο από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα, από κερδοσκοπία, που διαπράχθηκαν σε Αθήνα και άλλες πόλεις  από αρχές του έτους 2012 έως 05-07-2013.

 

Δύο αλλοδαποί που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια και ένας για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Επίσης, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, βεβαιώθηκαν συνολικά δέκα παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr