Αυτός είναι ο απότακτος ΕΚΑΜίτης συνεργός του Ξηρού

Ο Χρήστος Πατουχέας είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Καλαμάτα.

 

Ο απότακτος αστυνομικός που είχε υπηρετήσει στα ΕΚΑΜ είχε μιλήσει στο ΕΘΝΟΣ τον Σεπτέμβριο του 2011, υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του μετά την «συνταξιοδότησή» του από τα ΕΚΑΜ.

 

Ο 54χρονος σήμερα Πατουχέας συνελήφθη την Τρίτη μαζί με έναν Αλβανό 37 ετών, από την Αστυνομία σε επιχείρηση στην Καλαμάτα, ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

 

Ο 54χρονος «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ. για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας, ενώ είχε εμπλακεί και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο.

 

Ο αλλοδαπός και δεύτερος συλληφθείς για την υπόθεση φέρεται να είναι ο «Θεοχάρης», ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα, όπου είχαν καταφύγει μετά τη σύλληψη του Ξηρού, ενώ όπως έγινε γνωστό ανήκαν στον επιχειρησιακό πυρήνα του αρχιτρομοκράτη και θα συμμετείχαν στην σχεδιαζόμενη επίθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού.

 

Σε εξέλιξη είναι έρευνες των διωκτικών Αρχών σε τρεις κατοικίες, μία στο Οίτυλο και άλλες δύο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν άλλες διευθύνσεις κατά την προανάκριση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα προσήχθησαν από την περιοχή της Καλαμάτας και συνελήφθησαν στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής ένας Έλληνας 54 ετών και ένας αλλοδαπός 37 ετών σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευής και προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και ειδών πολεμικού υλικού, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος από κοινού.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες.