Αυτός είναι ο παιδόφιλος του Περιστερίου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 40χρονος που συνελήφθη στο Περιστέρι, μετά την απολογία του στη 10η τακτική ανακρίτρια, για υπόθεση παιδοφιλίας και αποπλάνησης ανηλίκων.

 

Ο 40χρονος αντιμετωπίζει αδικήματα που αφορούν βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκου, απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου.

 

Εν τω μεταξύ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζει το ενδεχόμενο ο 40χρονος να έχει επιτεθεί σε δεκάδες παιδιά. Όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, είχε ραντεβού με άλλα τέσσερα παιδιά, το οποία εντόπιζε μέσω chat rooms, μετά τον 13χρονο.

 

Νωρίτερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε έρευνα για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικαστικών υπαλλήλων, καθώς κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για βιασμό 14χρονης πριν από λίγους μήνες.

 

Να σημειωθεί ότι συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την στιγμή που επιβίβαζε στο φορτηγάκι του ένα 13χρονο αγόρι με σκοπό να το αποπλανήσει.

 

Επίσης η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 40χρονου παιδόφιλου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη Δευτέρα, την ώρα που επιχειρούσε να επιδοθεί στις αρρωστημένες ορέξεις του εις βάρος ενός ανήλικου παιδιού και μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο βαν.

 

Πρόκειται για τον Λεβέντο Φίλιππο του Ιωάννη και της Λαμπρινής.

 

Ο 40χρονος μετά την απολογία του στην 10η τακτική ανακρίτρια κρίθηκε προφυλακιστέος και αντιμετωπίζει αδικήματα που αφορούν βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκου, απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου.

 

Όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, είχε ραντεβού με άλλα τέσσερα παιδιά, το οποία εντόπιζε μέσω chat rooms, μετά τον 13χρονο. Την ίδια ώρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζει το ενδεχόμενο ο 40χρονος να έχει επιτεθεί σε δεκάδες παιδιά.

Η δημοσιοποίηση αυτή, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

 

Θεωρείτο υπεράνω πάσης υποψίας

Οπως οι περισσότεροι παιδεραστές, ο 40χρονος είχε το προφίλ του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Πρόκειται για ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ από το Περιστέρι, εργένη, υπεράνω πάντως κάθε υποψίας. Κι αν δεν υπήρχε η καταγγελία του 14χρονου κοριτσιού από το περασμένο καλοκαίρι, δεν θα είχε απασχολήσει ποτέ την αστυνομία.

 

Οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί όμως που, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της ελληνικής νομοθεσίας, αναζητούσαν τους παιδόφιλους στο πλαίσιο της επιχείρησης «Chat Scanning» (Σάρωση διαδικτυακών εικονικών δωματίων επικοινωνίας), τον εντόπισαν να επιχειρεί να προσεγγίσει παιδιά.

 

Παρακολούθησαν τις επικοινωνίες του -με νόμιμες άρσεις απορρήτου- και τελικά, ήξεραν για το ραντεβού που έκλεινε με το 13χρονο αγόρι στον Κορυδαλλό. Ετσι και τον συνέλαβαν…

Οπως διαπιστώθηκε, ο 40χρονος είχε τοποθετήσει στο εσωτερικό του βαν στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρα, αλλά και κατάλληλο φωτισμό. Εντοπίστηκαν επίσης προφυλακτικά, σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα.

 

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.