Αύξηση τζίρου και κερδών προ φόρων για την ΕΥΑΘ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα, παρά τις αυξημένες προβλέψεις, διατήρησε η Εταιρεία ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε) στο εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2016, με τον τζίρο της να διαμορφώνεται στα 37,8 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 1,25% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και τα κέρδη προ φόρων να σημειώνουν άνοδο 13,34%, φτάνοντας στα 10,7 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου, τα μικτά κέρδη ανήλθαν στο ποσόν των 15,9 εκατ. ευρώ έναντι 14 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 13,24%. Τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,49 εκατ. ευρώ, έναντι 5,54 εκατ. του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου (μείωση 0,97%), λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή από 26% σε 29%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Κρεστενίτης, δήλωσε: «Η ΕΥΑΘ Α.Ε. διατηρεί σταθερά υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα. Το δικό μας στοίχημα, ως νέα διοίκηση, είναι αφενός να λειτουργούμε με διαφάνεια και δημοκρατία και αφετέρου να “επιστρέφουμε” τα κέρδη της εταιρείας με έργα στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Στην κατεύθυνση αυτή, η πρόσληψη 150 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, η οποία επιτεύχθηκε κατόπιν πιέσεων της νέας διοίκησης, θα επιτρέψει στην εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».