Αυξήθηκαν στους 46 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε ντισκοτέκ του Βουκουρεστίου

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Αυξήθηκαν στους 46 οι νεκροί της πυρκαγιάς σε ντισκοτέκ του Βουκουρεστίου η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη Ρουμανία και προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης αυξήθηκε. Άλλοι 15 τραυματίες συνεχίζουν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Μια γυναίκα 36 ετών, η οποία είχε υποστεί βαριά εγκαύματα, υπέκυψε στα τραύματά της στο Ισραήλ, όπου είχε διακομιστεί για να της προσφερθούν φροντίδες, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου Αρσί, όπου υπάρχει ένα κέντρο εγκαυμάτων, στο Βουκουρέστι.

Συνολικά 83 τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε διάφορα ιδρύματα της ρουμανικής πρωτεύουσας, εκ των οποίων οι 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έξι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα. Οι 35 έχουν διακομιστεί σε κλινικές του εξωτερικού —στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Βρετανία και στη Νορβηγία, κυρίως— κι από αυτούς, οι τρεις έχουν υποκύψει.
Στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη ντισκοτέκ Colectiv στο κέντρο του Βουκουρεστίου την 30ή Οκτωβρίου όπου βρίσκονταν περίπου 400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, για να παρακολουθήσουν μια ροκ συναυλία κι ένα σόου πυροτεχνημάτων είχαν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι και 150 είχαν τραυματιστεί.

Η τραγωδία πυροδότησε μια λαϊκή κινητοποίηση χωρίς προηγούμενο στη Ρουμανία εναντίον της «διεφθαρμένης» πολιτικής ελίτ, που κρίθηκε συνυπεύθυνη για το πιο πολύνεκρο δυστύχημα αυτού του είδους στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, αφού είχαν παραβιαστεί πολλοί βασικοί κανόνες ασφάλειας στο νυχτερινό κέντρο. Οι διαδηλώσεις οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα.

Περίπου 15 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί για την υπόθεση, ανάμεσά τους και οι τρεις ιδιοκτήτες της ντισκοτέκ, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο