Αγανάκτηση εντός ΣΥΡΙΖΑ και για την υπουργοποίηση Μ. Μπόλαρη

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Ενστάσεις για την τοποθέτηση του Μάρκου Μπόλαρη στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 2012, όταν ο τότε υπουργός είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες οροθετικών γυναικών.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι «ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών».

«Υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή», αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση, η ποία εκδόθηκε την Τετάρτη, πριν ακόμη παραιτηθεί ο Δημήτρης Καμμένος, την υπουργοποίηση του οποίου κατέκρινε επίσης έντονα.

«Η υπουργοποίηση και των δύο θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς», συμπληρώνει το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει έκπληξη, απογοήτευση και αγανάκτηση.

 

Π. Καμμένος: Δεν μπορεί να μείνει καμία σκιά

Να κλείσει το θέμα που ανέκυψε με τον Δημήτρη Καμμένο και τα ρατσιστικά tweet που οδήγησαν στην παραίτησή του λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, επιχείρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Με δηλώσεις του στον Ant1 ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «δεν μπορεί να μένει καμία σκιά, ιδίως σε θέματα ηθικής τάξεως» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο να κάνει διερευνήσεις ή να χάνει έστω και ένα λεπτό από τις μάχες που έχει να δώσει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Όπως είπε «δημιουργήθηκε ένα θέμα από τα απαράδεκτα και ρατσιστικά tweet που ο ίδιος ο Δ. Καμμένος αρνείται, κάλεσε τον κ. Σφακιανάκη και έχει ήδη αρχίσει η έρευνα της αστυνομίας». «Μέχρι τότε διευκόλυνε με την παραίτησή του το έργο της κυβέρνησης», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει και να χάσει έστω και μία ώρα, ούτε πρόκειται να κολλήσει σε θέματα που θα τη γυρίσουν πίσω (…) Προχωράμε μπροστά».