Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σήμερα Τρίτη στη χώρα μας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει άνοδο, αλλά σε αρκετές περιοχές, της βόρειας κυρίως Ελλάδας, νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

 
Αναλυτικά:                                                                    
 
Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 13 με 15 βαθμούς. Στην Ήπειρο, το Ιόνιο και τη δυτική Στερεά ο ουρανός θα είναι καθαρός και οι άνεμοι βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 16 βαθμούς, όμως τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα έχουμε πολύ κρύο και στην Ήπειρο θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείχνουν 15 με 17 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5μποφόρ.

 
Στην Κρήτη αναμένονται αίθριος καιρός και δυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 18 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τανησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα Δωδεκάνησα ισχυροί. ΣτηΘεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται καθαρός ουρανός, το πρωί κρύο, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι και τους 16 με 18 βαθμούς.

 
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι ασθενείς. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 5 έως 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.