Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά

Έχουμε μπει σε αχαρτογράφητα νερά, είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος στο γεγονός ότι η συμφωνία της τετράμηνης παράτασης δεν προβλέπει εκταμίευση χρημάτων στην Ελλάδα και η χώρα θα πρέπει να χρηματοδοτείται με ιδίους πόρους έως τον Ιούνιο.

 

Όπως μετέδωσε το πρωί το Mega, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η Ελλάδα με τους εταίρους της να διαπραγματευτούν από την επομένη της επικύρωσης της συμφωνίας από τα εθνικά κοινοβούλια τρόπους ώστε να αντληθούν πόροι για τη χώρα στο μεσοδιάστημα προκειμένου να μην “πνιγεί” η ελληνική οικονομία.

Μια ιδέα αφορά στην αύξηση του πλαφόν των εκδόσεων εντόκων γραμματίων πέραν των 15 δισ. ευρώ που ορίζεται σήμερα ενώ επίσης θα μπορούσαν τα 1,9 δισ. ευρώ που αποτελούν τα κέρδη του ευρωσυστήματος, να διοχετευτούν στο ΔΝΤ.

Ειδικά, όμως, για τη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κρίσιμος γύρος των διαβουλεύσεων, δηλαδή να έχει τελειώσει και ο Απρίλιος με εξιδείκευση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, ένα γενικό περίγραμμα της οποίας περιλαμβάνει το e-mail Βαρουφάκη.