Ακτιβιστική εκδήλωση για τις διαβάσεις προτεραιότητας πεζών στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Το δικαίωμα των πεζών για προτεραιότητα έναντι των αυτοκινήτων στη διάσχιση του δρόμου διεκδίκησε χθες Σάββατο η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, σε μια συμβολική εκδήλωση στην οδό Γεωργίου Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησιές.

Αντικείμενο της δράσης ήταν οι διαγραμμισμένες διαβάσεις “προτεραιότητας πεζών” που στην πραγματικότητα είναι παγίδες θανάτου, μια και δεν εξασφαλίζουν την προτεραιότητα, παρά μόνο του αυτοκινήτου.

 

Τα μέλη της Ένωσης Πεζών αλλά και κάτοικοι της περιοχής, με την παρουσία τους στις διαβάσεις υπενθύμισαν στους οδηγούς αυτοκινήτων την υποχρέωση παραχώρησης προτεραιότητας που σχεδόν όλοι έχουμε ξεχάσει, και ζήτησαν να αναδειχθούν καλύτερα οι διαβάσεις με αποτροπή στάθμευσης αυτοκινήτων πάνω τους, ανύψωση του δαπέδου τους στο ύψος του πεζοδρομίου για να λειτουργεί αποτρεπτικά στην ταχύτητα των αυτοκινήτων, και ειδικό νυχτερινό φωτισμό.

Ζήτησαν ακόμη την καθιέρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου του ορίου ταχύτητας των 30 χιλιομέτρων σε περιοχές κατοικίας, αλλά και τον συστηματικό έλεγχο των παραβάσεων, η έλλειψη του οποίου κατά τους τελευταίους μήνες έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε ζούγκλα επιβολής του δικαίου του ισχυρού, δηλαδή των μηχανοκίνητων έναντι των πεζών.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr