Ακυρώσεις στα δρομολόγια πλοίων λόγω θυελλωδών ανέμων

Στην ακύρωση σειράς ακτοπλοϊκών δρομολογίων οδήγησαν οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες Λιμενικές αρχές ανεκτέλεστο παρέμεινε το σημερινό δρομολόγιο του “Sea Jet 2”, με ώρα αναχώρησης 07:00 από λιμένα Πειραιά, για Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Ίο-Θήρα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Επίσης, ανεκτέλεστο παρέμεινε το δρομολόγιο του “Aqua Jewel”, με ώρα αναχώρησης 07:00 από λιμένα Σύρου, για Πάρο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ακόμη, δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του “Highspeed 5”, με ώρα αναχώρησης 09:45 από λιμένα Ηρακλείου, για Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για το εν λόγω δρομολόγιο είχαν εκδοθεί 175 εισιτήρια.

Τέλος, ανεκτέλεστο παρέμεινε το δρομολόγιο του “Dodekanisos Pride”, με ώρα αναχώρησης 08:30 από λιμένα Ρόδου, για Σύμη-Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Λειψούς-Πάτμο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για το εν λόγω δρομολόγιο είχαν εκδοθεί 208 εισιτήρια επιβατών, 2 αποδείξεις μεταφοράς Ι.Χ.Ε. οχημάτων και 2 για δίκυκλα.

 

 

Πηγή: Καθημερινή