Αλέξης Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση οδηγεί τους πολίτες στην ακραία φτώχια

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Για τα εργασιακά, τη δωρεάν νομική βοήθεια και την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους μίλησε ο καθηγητής και πρώην βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.

Για τα εργασιακά τόνισε πως όπως με το ασφαλιστικό η κυβέρνηση πέτυχε τη χειρότερη δυνατή συμφωνία, έτσι και με τα εργασιακά τα πράγματα είναι δύσκολα και η κυβέρνηση παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με ψεύδη και εμπαιγμούς με τους εργαζομένους. Η κυβέρνηση απλώς προσπαθεί να συντηρηθεί και η συμπίεση των μισθών και οι ομαδικές απολύσεις είναι ήδη συμφωνημένα πράγματα που σύντομα θα εφαρμοστούν. Πρόκειται για μια αποδόμηση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων, τόνισε ο κ. Μητρόπουλος. Η κυβέρνηση κάνει το λάθος και συνδέει την πολυπόθητη ανάπτυξη με το κόψιμο των μισθών, διαπίστωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι θα εργάζονται και θα αμοίβονται με ελάχιστα χρήματα και οι συνταξιούχοι θα παίρνουν πενιχρές συντάξεις και όλοι θα ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.

Όσον αφορά την δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως όλοι πρέπει να στηρίξουμε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και να πιέσουμε την κυβέρνηση, γρήγορα να ψηφίσει το νόμο. Οι νομικές υπηρεσίες είναι πλέον πολύ ακριβές και ο κόσμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει, οπότε είναι απαραίτητη η δωρεάν νομική βοήθεια.

Τέλος, ο καθηγητής αναφέρθηκε στην Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) εξηγώντας τις δράσεις της Ένωσης και τον παρεμβατικό της ρόλο, χωρίς να αποκλείει στο μέλλον να εξελιχθεί και σε πολιτικό φορέα, εκτός μνημονιακού τόξου.