Αλγερινός ο ύποπτος για διασυνδέσεις με τζιχαντιστές στο Βέλγιο

Αλεγρινής και όχι μαροκινής καταγωγής είναι ο ένας από τους υπόπτους που εντοπίστηκε το Σάββατο στο Παγκράτι, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση συνελήφθη χθες (18-01-2015) από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ένας 33χρονος Αλγερινός, σε εκτέλεση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης των Βελγικών Αρχών, με την κατηγορία της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο Βέλγιο.

 

Ο 33χρονος Αλγερινός εντοπίστηκε το Σάββατο σε περιοχή της Αθήνας, μετά από αίτημα συνδρομής, που διαβίβασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ελληνική Αστυνομία, οι Βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο σχετικής δικαστικής έρευνας.

 

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα έκδοσής του στο Βέλγιο.

 

Η βελγική εισαγγελία ζήτησε χθες αργά το βράδυ την έκδοση του υπόπτου προκειμένου να ανακριθεί από τους Βέλγους για πιθανή ανάμειξή του στην απόπειρα επίθεσης των τζιχαντιστών στο Βέλγιο ή σε άλλη σχετική δραστηριότητα.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου των Ομοσπονδιακών Εισαγγελέων του Βελγίου, «περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μας έδωσε επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση του ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές Αρχές».

 

Tην Παρασκευή, την επομένη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Βερβιέ, είχε αποσταλεί σήμα της βελγικής αστυνομίας στην Αθήνα. Οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι οι βελγικές Αρχές έδωσαν στις ελληνικές τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου και ένα όνομα, προκειμένου να αναζητήσουν στην Αθήνα τον φερόμενο ως ύποπτο.

 

Από τη μέχρι στιγμής διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των βελγικών και των ελληνικών Αρχών δεν έχει προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι Βέλγοι, ούτε φυσικά προέκυψε ότι ενδεχομένως από την Ελλάδα έγινε ο συντονισμός της επιχείρησης των τζιχαντιστών στο Βέλγιο.