Αλλος ένας νέος νεκρός από πυρά αστυνομικών κοντά στο Φέργκιουσον -Βράζει το Μιζούρι

Έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι σκότωσαν σήμερα οι αστυνομικοί στο Σεντ Λούις στο Μιζούρι, όπου ένα από τα προάστιά του, το Φέργκιουσον αποτελεί το θέατρο αστικών ταραχών μετά τον θάνατο ενός νεαρού αφροαμερικανού που σκότωσε αστυνομικός πριν από 10 ημέρες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις (κεντρικές ΗΠΑ) εξήγησε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι αστυνομικοί επενέβησαν διότι δέχθηκαν μια κλήση για έναν άνδρα που φαινόταν ότι είναι ταραγμένος, ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και φώναζε «Σκοτώστε με τώρα» ενώ προσέγγιζε το περιπολικό.

«Οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους. Ο ύποπτος πέθανε» διευκρίνισε ο Σαμ Ντότσον με μήνυμα στο Twitter.

Στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ γρήγορα συγκεντρώθηκε πλήθος άνω των 100 ατόμων. Οι συγκεντρωμένοι επαναλάμβαναν το σύνθημα των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον: «τα χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε!»