Αμερικανίδα υφυπουργός: Στηρίξτε τις αντιρωσικές κυρώσεις – Καμμένος: Λυπάμαι, όχι

Δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τις οποίες κατά τη συνάντησή του με την αμερικανίδα υφυπουργό Κριστίν Γόρμουθ, του ζητήθηκε να στηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αίτημα που ο ίδιος απέρριψε, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ως επιχείρημα για την άρνηση αυτή επικαλέστηκε τους στενούς συμμαχικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας καθώς και το γεγονός πως πολλοί Έλληνες ζουν στην Μαριούπολη.

 

«Μου ζητήθηκε να επεκτείνω τις κυρώσεις, ειδικά σε σχέση με την Κριμαία. Εξήγησα [στην Γόρμουθ] ότι το θέμα της Ουκρανίας είναι πολύ ευαίσθητο για την Ελλάδα καθώς περίπου 300.000 Έλληνες ζουν στην Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές, και αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς κοντά στην (ρωσική) Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Καμμένος προς τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

 

Ο υπουργός Άμυνας φέρεται να έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική ζημιά που υπέστη η Ελλάδα λόγω των προαναφερόμενων κυρώσεων, που έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Sputnik