Αμεση χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση ΜμΕ

Άμεση θα είναι η χρηματοδότηση του Προγράμματος «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου- υπηρεσιών (ΠΕΠ)» με 25 εκατ. ευρώ, καθώς ο υφυπουγός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενέκρινε και υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

 

Η απόφαση αυτή, όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση των χρηματοδοτήσεων για το έργο, ενώ παράλληλα οδηγεί σε άμεσες πληρωμές όλων των δικαιούχων του Προγράμματος που είχαν καθυστερήσει να πληρωθούν, με αποτέλεσμα την άμεση ανακούφιση των επιχειρήσεών τους.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νέα ευκαιρία χρηματοδότησης θα έχουν τόσο οι νεοφυείς επιχειρηματικές δραστηριότητες (startups) όσο και εταιρίες σε λειτουργία, με κονδύλια που ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ με το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή να εκσυγχρονίσουν την επιχείρησή τους.

 

Η δράση θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις startups αλλά και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις από τους κλάδους αγροδιατροφή, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, υγεία-φαρμακευτική βιομηχανία, ενέργεια, υλικά-κατασκευές, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες (έτοιμο ένδυμα, χειροτεχνία, αλλά και εκδόσεις βιβλίων, κινηματογράφος κλπ.

 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει μια προδημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος.