Ανακαλούνται οχήματα Honda

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Honda εκτελεί η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Honda στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε Γενική Γραµµατεία Βιομηχανίας.

 

Η ανάκληση αφορά 4.886 οχήματα, σύμφωνα µε τα ακόλουθα μοντέλα και περιόδους παραγωγής: Honda Civic 5θυρα, μοντέλα ετών: 2004-2005, Κωδικός μοντέλου: EU7, EU8, EU9, EV1 Honda Jazz, μοντέλα ετών: 2004-2007, Κωδικοί μοντέλου: GD1, GD5, GE2, GE3 Honda City, Μοντέλα ετών: 2006-2007, Κωδικός μοντέλου: GE4.

 

Σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού, στην περίπτωση µόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήματος, να παράξει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του επιβάτη που πιθανόν κάθεται στην θέση του συνοδηγού. Η λειτουργία των υπόλοιπων αερόσακων παραμένει ανεπηρέαστη. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

 

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία Honda για να γίνει έλεγχος και τυχόν αντικατάσταση των επηρεαζόμενων ανταλλακτικών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν µε την τεχνική διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300 και 797 µε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή µέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.