Ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της σύμβασης αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας FRAPORT AG-SLENTEL Ltd, με τις υπογραφές μεταξύ της εταιρείας και του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει ικανοποίηση για την εξέλιξη και στέκεται στο όφελος που θα προκύψει για την πόλη από την ολοκλήρωση της επένδυσης και τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν μέσω αυτής και χαιρετίζει την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας με δεδομένη την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω και της αύξησης του τουριστικού ρεύματος των τελευταίων ετών.

Η Διοίκηση του Δήμου παραμένει θετική απέναντι σε νέες συνεργασίες που θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και την προώθηση του προορισμού «Θεσσαλονίκη». Παράλληλα, προσδοκά ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ως συνέπεια νέες ποιοτικές υπηρεσίες προς τους επιβάτες, νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει στην αύξηση των διεθνών αεροπορικών συνδέσεων.