Ανακοινώσεις για την Αμφίπολη το Σάββατο από Περιστέρη και επιστήμονες

Επιστημονικές ανακοινώσεις για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, θα γίνουν από την επιστημονική ομάδα που ηγείται της έρευνας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.

 

Τα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν σε παρουσίαση στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22 στα Εξάρχεια, στις 11 το πρωί.

 

Στην παρουσίαση θα συμμετέχει η επικεφαλής της έρευνας Κ.Περιστέρη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, η ομιλία της οποίας θα έχει θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014).

 

Ο αρχιτέκτονας Μιχ. Λεφαντζής θα αναφερθεί στη «σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».

 

Ο πολιτικός μηχανικός, Δημ.Εγγλέζος από την πλευρά του θα αναφερθεί στο «ρόλο του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

 

Την παρουσίαση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και αρχαιολόγος Νίκος Σταμπουλίδης.