Άναψε χθες βράδυ το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Καλαμαριά

Η Καλαμαριά φόρεσε χθες βράδυ τα γιορτινά της και μπήκε επισήμως στο κλίμα των Χριστουγέννων. Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα χωρίς βροχή με ήπιο κρύο αλλά και μεγάλη προσέλευση κόσμου, ο δήμαρχος Ιωάννης Δαρδαμανέλης, άναψε τα χιλιάδες λαμπιόνια του μεγάλου φυσικού χριστουγεννιάτικου δένδρου που κοσμεί την πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, δίνοντας το χριστουγεννιάτικο χρώμα στην πόλη και το

σήμα για την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην Καλαμαριά.  

Ο καιρός βοήθησε  χθες βράδυ τους  εκατοντάδες Καλαμαριώτες, να μαζευτούν από νωρίς, στην κεντρική πλατεία, η οποία φωτίστηκε και από τα χαμόγελα των παιδιών,  για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου αλλά και τις μουσικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Την παρουσίαση της υπέροχης αυτής βραδιάς ανέλαβαν  η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου,  Χρήστος Κουτσοτάσιος,  οι οποίοι με εξαιρετική διάθεση, αμεσότητα  και αέρα ανανέωσης συνέθεσαν μια βραδιά για όλους, όσοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την γιορτή.

Την  παράσταση βέβαια έκλεψε με τον αυθορμητισμό του, ο μικρός Ηλίας από την Παιδική Χορωδία του Δήμου ο οποίος κάλεσε τον Δήμαρχο να ανέβει στην εξέδρα και μέτρησαν μαζί αντίστροφα για το άναμμα του δέντρου.

Στις 8 το βράδυ ανέβηκε ο Δήμαρχος Ιωάννης Δαρδαμανέλης ο οποίος μετά από τις ευχές και ένα σύντομο μήνυμα, έδωσε το σήμα για την εορταστική φωταγώγηση της πόλης.

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε θερμά, όλους, όσοι εργάστηκαν και συμμετέχουν, στις φετινές γιορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου και ευχήθηκε υγεία, πρόοδο, αγάπη και το 2020 να είναι έτος δημιουργικό, παραγωγικό με ειρήνη και  όραμα για μια καλύτερη ζωή.   

Η φωταγώγηση του δέντρου  πραγματοποιήθηκε  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  του Δήμου  Καλαμαριάς η οποία συνόδευσε την Παιδική Χορωδία που έψαλλε χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Την ίδια ώρα πάνω από 100 πυροτεχνήματα φώτισαν  τον ουρανό της Καλαμαριάς.

Η εορταστική βραδιά συνεχίστηκε με τη μουσική συναυλία του οκταμελούς συγκροτήματος  pop ελληνικής και ξένης μουσικής  «FABULOUS» που τραγούδησε κομμάτια  με επίκεντρο την Disco και αναφορά στις  δεκαετίες ΄80, ΄90 αλλά και σημερινά.

Νωρίτερα, πριν το άναμμα του δέντρου ξεκίνησε ένα μουσικό κάλεσμα που ανέλαβε το Δημοτικό Ωδείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Σε ρόλο “προάγγελου” των εκδηλώσεων για το άναμμα του δέντρου μικρά  σύνολα πνευστών και κρουστών οργάνων, και ποντιακές λύρες με συνοδεία παραδοσιακού κρουστού οργάνου, περιδιάβηκαν τον πεζόδρομο, παίζοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, για να εισάγουν τον κόσμο στο γιορταστικό κλίμα.
Η όλη ατμόσφαιρα της πλατείας θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από χριστουγεννιάτικο παραμύθι και θα ταξιδεύει στο χριστουγεννιάτικο κόσμο του, κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι. Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δίνουν στη διάρκεια των γιορτών την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από  ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγούνται, να εκπαιδεύονται και να απασχολούνται  δημιουργικά.  

εκδηλώσεις  στα σπιτάκια δράσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/12/19
Απογευματινές ώρες: 17:00-21:00


Σπίτι Αϊ Βασίλη: Καλλιτεχνικές δράσεις από την Κ.Ε.Δ.Κ.Α.
Σπίτι Ξωτικών: «Χριστουγεννιάτικες κατασκευές» με το εργαστήριο ενδυματολογίας Cat Walk και τη Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς
Σπίτι Τεχνολογίας και Παιχνιδιού: «Η τέχνη του ψηφιδωτού» με την ομάδα MOSAICISTS  (ΚΗΠΟΣ)
 
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/12/19

Ώρα: 11:30  «Με τύμπανα και με φωνές καλές σας εορτάδες»
Μουσική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση,  με την Μπάντα κρουστών «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» αποτελούμενη από είκοσι και πλέον μουσικούς με πολύχρωμα κοστούμια, η οποία παίζει, τραγουδά και κινείται σε βραζιλιάνικους, αφρικάνικους, latin και ελληνικούς ρυθμούς, εμψυχώνοντας και παρασύροντας το κοινό σε ένα τρελό πανηγύρι
 
Πρωινές ώρες: 11:00-15:00
Σπίτι Αϊ Βασίλη: Με τον Σύλλογο Κουριωτών Καλαμαριάς «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» πλέκουμε για μεγάλους και φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για μικρούς και μεγάλους
Σπίτι Ξωτικών: «Σοκολοτάκια με μια εύκολη συνταγή» με τη Σταυριανή Κωτούλα
Σπίτι Τεχνολογίας και Παιχνιδιού: «Μαθαίνουμε Stratego» με την Ελληνική Ομοσπονδία STRATEGO
 
Απογευματινές ώρες: 17:00-21:00
Σπίτι Αϊ Βασίλη: Με τον Σύλλογο Κουριωτών Καλαμαριάς «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» πλέκουμε για μεγάλους και φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για μικρούς και μεγάλους
Σπίτι Ξωτικών: «Εργαστήρι κοσμήματος» με τη Μυρσίνη Μπερζουγιάννη και τη Σχολή Κοσμήματος MOKUME
Σπίτι Τεχνολογίας και Παιχνιδιού: «Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» με την ομάδα Robot Set Go

                                         

 ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12/19

                                             
Ώρα: 10:30  Έθιμο «ΚΑΜΗΛΑ και ΝΤΙΒΙΤΖΗΣ» – Παραδοσιακό δρώμενο που υλοποιείται  σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Καλαμαριάς «ΒΟΡΕΑΔΕΣ» και τη συμμετοχή του Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών»
Ώρα: 12:00 «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΥ» – Μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Καλαντίσματα και Καλικαντζαριές» από την Παιδική Σκηνή του Κρουστόφωνου
 

Πρωινές ώρες: 11:00-15:00
Σπίτι Αϊ Βασίλη: «Φτιάχνουμε χάρτινες φιγούρες κουκλοθεάτρου» με την ομάδα MOSAICISTS  (ΚΗΠΟΣ)
Σπίτι Ξωτικών: «Ετοιμάζουμε ένα μόμπιλε χριστουγεννιάτικο δεντράκι» με την ομάδα ΛΑΛΑLAND
Σπίτι Τεχνολογίας και Παιχνιδιού: «Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» με την ομάδα Robot Set Go
 
Απογευματινές ώρες: 17:00-21:00
Σπίτι Αϊ Βασίλη: «Εργαστήρι κοσμήματος» με τη Μυρσίνη Μπερζουγιάννη και τη Σχολή Κοσμήματος MOKUME
Σπίτι Ξωτικών: «Ετοιμάζουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο μας» με την ομάδα ΛΑΛΑLAND
Σπίτι Τεχνολογίας και Παιχνιδιού: «Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» με την ομάδα Robot Set Go
  
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12/19

Απογευματινές ώρες: 17:00-21:00

Σπίτι Αϊ Βασίλη: «Τι κρύβεται στο μπισκοτόσπιτο;» εικαστικό εργαστήριο με το δημιουργικό βιβλιοπωλείο Το Πράσινο Σύννεφο
Σπίτι Ξωτικών: «Φτιάχνουμε χρωματιστά τρουφάκια σοκολάτας» με τη Δανάη Συμεωνίδου και το ζαχαροπλαστείο DOLCE DANAI
Σπίτι Τεχνολογίας και Παιχνιδιού: Φτιάχνουμε χιονόμπαλες με το Εργαστήρι χωρίς Σύνορα

Τα Σπιτάκια Δράσεων λειτουργούν:

Καθημερινές:17.00 – 21.00

Αργίες και Σαββατοκύριακα: 11.00-15.00 και 17.00-21.00

Παραμονές: 24/12 & 31/12: 11.00 – 15.00