Αναστολή επίσχεσης εργασίας για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας που είχαν ξεκινήσει στις 9 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), δίνοντας «πίστωση χρόνου» στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, όπως αναφέρουν, για την υλοποίηση δεσμεύσεων που έλαβαν μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί του.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο κ. Πολάκης δεσμεύθηκε για την πληρωμή εξαιρέσιμων (νυχτερινά-αργίες) που αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο 2015 έως τις 27 Δεκεμβρίου, χορήγηση δαπάνης στολής για το έτος 2016, διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος στις εκτός έδρας αποζημιώσεις, διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης για ατύχημα στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, καθώς και χορήγηση της πτητικής αποζημίωσης στους διασώστες που εκτελούν αεροδιακομιδές.

Σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν τη διοίκηση του Κέντρου για προσπάθεια «τρομοκράτησης εργαζομένων και μελών του Σωματείου, με αποκλεισμό των τηλεοπτικών συνεργείων από τον προαύλιο χώρο του ΕΚΑΒ, με ελέγχους – παρουσιολόγια στους εργαζομένους που συμμετείχαν στην επίσχεση, με προσπάθεια φίμωσης εκπροσώπων εργαζομένων και απειλές για λήψη “μέτρων” για τη διακοπή της επίσχεσης».