Αναβλήθηκε η δίκη των τριών για την επίθεση στον πρώην Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη

Αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου 2015 η δίκη των τριών εργαζομένων -δύο δημοτικών υπαλλήλων κι ενός εκπαιδευτικού- που κατηγορούνται ως «πρωταγωνιστές» επεισοδίου που είχε σημειωθεί πριν από δύο χρόνια σε βάρος του τότε Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση.

 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης εξαιτίας κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου ενός εκ των κατηγορούμενων δημοτικών υπαλλήλων.

 

Οι κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν με βάση το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια και ενημερωτικές ιστοσελίδες, είχαν αθωωθεί αρχικά για την υπόθεση. Λίγες μέρες όμως μετά την αθωωτική απόφαση, η εισαγγελέας άσκησε έφεση, στέλνοντας εκ νέου τους τρεις εργαζόμενους στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτά της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας, ενώ ο δάσκαλος κατηγορείται επιπλέον για απείθεια διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση. Συνάδελφοί τους, αλλά και εκπρόσωποι πολιτικών και κοινωνικών φορέων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τρεις άνδρες. Μάλιστα, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι για να διευκολύνει τα μέλη της να παραστούν στα δικαστήρια για συμπαράσταση.