Αναβλήθηκε η υπόθεση των δύο συλληφθέντων για απόπειρα εκβίασης υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης

Αναβολή για να δικαστούν τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν από τον δημοτικό σύμβουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μάκη Στεργίου το ποσό των 45.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω Διαδικτύου.

Πρόκειται για 49χρονο υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης και 47χρονο ιδιώτη. Μάλιστα, ο πρώτος ήταν υποψήφιος με την παράταξη «Συμμαχία των Πολιτών», της οποίας επικεφαλής ήταν το θύμα του εκβιασμού, Μάκης Στεργίου.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, υπηρεσία στην οποία απευθύνθηκε ο Μ. Στεργίου, καταγγέλλοντας την περιπέτειά του. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αρχικά οι δυο άνδρες ζητούσαν… 150.000 ευρώ, για να σταματήσουν και το ποσό έπεσε, μετά από παζάρια.

 

Αρχικά συνελήφθη ο 47χρονος, την ώρα που παραλάμβανε 5.000 ευρώ. Η αστυνομία, όμως, είχε προσημειώσει την… προκαταβολή. Αργότερα, συνελήφθη κι ο 49χρονος δημοτικός υπάλληλος.