Αναζητώντας μόνιμο ψυχολόγο‏ για το Καταφύγιο της Γυναίκας

Το Καταφύγιο της Γυναίκας, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Θεσσαλονίκης που απευθύνεται στις γυναίκες οι οποίες πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας καλεί όσους θέλουν να βοηθήσουν να  καλούν στο τηλέφωνο 9019014349.

Από τις κλήσεις που θα γίνουν σε αυτό το τηλεφωνικό νούμερο μέχρι τις 15 Ιουλίου θα συγκεντρωθεί ποσό που θα βοηθήσει στην πρόσληψη και αμοιβή ενός μόνιμου ψυχολόγου για τις ανάγκες του κέντρου. Ήδη το Καταφύγιο της Γυναίκας έχει δεχθεί από την αρχή της χρονιάς 280 κλήσεις γυναικών που χρειάζονται ψυχολογική στήριξη.

“Κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει 16 συναντήσεις με ψυχολόγο-εθελοντή του Καταφύιγιου. Αυτό το διάστημα εργαζόμαστε σε εθελοντική βάση 6 ψυχολόγοι” λέει στο radio1d.gr η Κωνσταντίνα Μοσχότα, εκπρόσωπος του Καταφύγιου.

Όπως μάλιστα ισχυρίζεται η ψυχολόγος Δήμητρα Τσιώτα μία από τις εθελόντριες ψυχολόγους, τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης. “Οι άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους, βιώνουν  ένα μετατραυματικό στρες και πολύ συχνά χρειάζονται τη βοήθεια ειδικού για να το ξεπεράσουν”, λέει η κ. Τσιώτα.

Το κάθε τηλεφώνημα στο 9019014393 στοιχίζει 1.85 ευρώ από σταθερό τηλέφωνο και 2.07 από σταθερό.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr