Ανησυχία για τη δημιουργία υπνωτηρίου τοξικομανών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καθησυχάζουν οι υπεύθυνοι του ΟΚΑΝΑ.

Μια νέα δομή του ΟΚΑΝΑ η οποία πρόκειται να φιλοξενηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Αγίου Νέστωρος, έχει προκαλέσει την αντίδραση των περιοίκων οι οποίοι ανησυχούν για περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής τους.

Πρόκειται για ένα κέντρο ημέρας, στο οποίο θα παρέχεται βοήθεια σε εξαρτημένους και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Αντιθέτως εμείς θέλουμε να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις και δε χρειάζονται κραυγές και πανικός, είπε στο Radio North 98, ο υπεύθυνος υπηρεσιών άμεσης πρόσβασης του Οργανισμού Γιάννης Εμινίδης.

Για την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής μίλησε η αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 66ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης Μαρία Μποζίνη. Η ίδια εξήγησε ότι η περιοχή φιλοξενεί ήδη περίπου 30 κοινωνικές δομές που προσφέρουν βοήθεια, σε μετανάστες, σε άστεγους, σε ανθρώπους με χρόνια προβλήματα εξάρτησης, σε κοινωνικά αποκλεισμένους. 

Το καθεστώς αυτό έχει αυξήσει την εγκληματικότητα στην περιοχή. Όταν προστεθεί και η νέα δομή του ΟΚΑΝΑ, κοντά στο πάρκο της περιοχής και δίπλα σε παιδική χαρά, θα αυξηθούν τα προβλήματα, ισχυρίστηκε η κ. Μποζίνη, η οποία κάλεσε τους εκπροσώπους του ΟΚΑΝΑ, να πάρουν μέρος στην αποψινή συνάντηση των κατοίκων της περιοχής και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ:

Γ. Εμινίδης: https://www.youtube.com/watch?v=ElWSqojbzoo

Μ. Μποζίνη: https://www.youtube.com/watch?v=Z9FZ-oiFM6M