Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου η μάχη για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα που πλήττουν οι αμερικάνικοι δασμοί»

Στη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.), θα θέσει άμεσα προς συζήτηση, η Αντιπρόεδρος του Οργάνου και Ευρωβουλευτής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, το πρόβλημα που έχει προκύψει από την επιβολή πρόσθετων δασμών των Η.Π.Α. σε σειρά ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Σκοπός είναι η δρομολόγηση ενεργειών που θα εξασφαλίζουν την προστασία του συνόλου των εξαγόμενων ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων, όπως το ροδάκινο και αχλάδι κομπόστα, κατεψυγμένα κεράσια κ.α. που συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο ευρωπαϊκών προϊόντων που εξέδωσε το Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α. .

Εχθές,  η κ. Ασημακοπούλου προκάλεσε σειρά επαφών  με εκπροσώπους θεσμικών και μη,  φορέων των εμπλεκόμενων κλάδων που πλήττονται οικονομικά από την αύξηση των δασμών, προκειμένου να καταγράψει τα νέα αρνητικά οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται τόσο στους παραγωγούς όσο και στις συναφείς βιομηχανικές δραστηριότητες που αφορούν στο εξαγωγικό ελληνικό εμπόριο των συγκεκριμένων αγροδιατροφικών προϊόντων .

Επιπρόσθετα,   σήμερα το μεσημέρι, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναντήθηκε και με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη όπου συζήτησαν εκτενώς για το θέμα. Η κ. Ασημακοπούλου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ζήτημα , το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων της, ενώπιον της Διεθνούς Επιτροπής αλλά και την  προώθησή του στα αρμόδια όργανα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.) .

Η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου: «Ως  Ευρωβουλευτής και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου δεσμεύομαι, ότι θα συνεχίσω να δίνω μάχες για την προστασία τόσο των συγκεκριμένων προϊόντων, που σε αυτήν την περίπτωση πλήττονται βάναυσα, όσο και για το σύνολο εξαγόμενων  ελληνικών  προϊόντων. Στέκομαι στο πλευρό της Ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ώστε να βρεθούν λύσεις που θα αποκαταστήσουν την  αδικία που τελείται. Το ζήτημα θα προωθηθεί άμεσα και στα αρμόδια όργανα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.)».