Άνω Πόλη: Διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία του παιδικού σταθμού

Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του παιδικού σταθμού Άνω Πόλης, ο οποίος στεγάζεται επί της οδού Ελένης Ζωγράφου 2, πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Τα νήπια που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του αναμένεται να μεταφερθούν στο κέντρο απογευματινής φύλαξης της Πρασακάκη ή σε αίθουσα του παιδικού σταθμού του ιδρύματος “Άσυλο του Παιδιού”.

Η διακοπή λειτουργίας του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού και η μεταστέγαση των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτόν κρίθηκαν επιβεβλημένες μέχρις ότου αποκατασταθούν οι βλάβες που σημειώθηκαν στο κτίριο έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση.

Συγκεκριμένα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, έπειτα από έντονη βροχή, κατέρρευσε τμήμα του εξωτερικού τοίχου στον αύλειο χώρο του παιδικού σταθμού. Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν άμεσα με σωστικές εργασίες, ενώ στο μεσοδιάστημα εκπονούνταν μελέτη για την κατασκευή ενός νέου τοίχου.

Οι προτεινόμενες κατασκευαστικές λύσεις θα πρέπει να λάβουν τις εγκρίσεις της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα διατηρητέο κτίριο. Οι εργασίες που θα απαιτηθούν για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης θεωρείται ότι θα διαμορφώσουν ένα περιβάλλον μη συμβατό με τη λειτουργία του παιδικού σταθμού.

ΔΥΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Το ζήτημα της προσωρινής διακοπής της λειτουργίας του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. “Ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στα νήπια όσο και απέναντι στους γονείς τους κι έχοντας ως προτεραιότητα την ασφαλή παραμονή των παιδιών στους χώρους των βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών, κρίνει δόκιμο να προβεί στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας του παιδικού σταθμού ‘Άνω Πόλη’ και στην προσωρινή μεταστέγαση – φιλοξενία των νηπίων και του προσωπικού σε άλλους χώρους”, σημειώνεται σε σχετική εισήγηση της διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών προς το δημοτικό συμβούλιο.

Κατόπιν ενεργειών της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώς Γούλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει στους γονείς των 42 νηπίων που φιλοξενούνται στον σταθμό της Άνω Πόλης τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο νέων χώρων για την προσωρινή μεταστέγαση των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η κ. Γούλα, παραχωρήθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης αίθουσα του παιδικού σταθμού του ιδρύματος “Άσυλο του Παιδιού” για τη φιλοξενία ενός τμήματος του σταθμού Άνω Πόλης για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Εξάλλου, στον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης έχει περιληφθεί και η επαναλειτουργία του κέντρου φύλαξης στη συμβολή της Πρασακάκη με την Κουφουκλή, όπου επίσης θα λειτουργήσει τμήμα του παιδικού σταθμού Άνω Πόλης.

 

Πηγή: Μακεδονία